El director de TV3, Vicent Sanchis, ha respost de nou les acusacions de manipulació de la televisió pública en una conferència a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya amb motiu de l’obertura de l’any acadèmic 2018-2019. ‘Volem ser una màquina d’agitació en el millor sentit, agitar les persones i les consciències. Volem informar i interpretar bé la realitat, no amagar res’, ha reflexionat. En aquest sentit, Sanchis ha assegurat que qui acusa els mitjans d’adoctrinar ‘considera que la gent que els mira són idiotes’.

Així mateix, ha demanat als agents evitar fer el ‘caldo gros’ en l’ús de les xarxes socials i no fer prevaldre la raó del més fort, perquè potser no és la del més just. ‘Entenc que parlo amb gent acostumada a la disciplina, però que també s’ha d’acostumar a mirar el què és just i el què no. La força no sempre és justa’, ha reblat, alhora que demana treballar amb honestedat.

Davant de tot això, ha afirmat que tant la policia com els mitjans només els queda la credibilitat i el prestigi per a continuar treballant. Paral·lelament, també ha demanat als agents anar amb cura en l’ús de les xarxes socials per evitar unir-se ‘al caos, al qüestionament i la bronca’. Sanchis ha assegurat haver-ne ‘estat víctima’per part ‘d’alguns altres cossos policíacs’ i creu que és una actitud que no han de tenir ni la premsa pública amb vocació de servei al país ni una policia amb la mateixa vocació.

En aquest sentit, també ha assegurat que la televisió pública catalana no té competència ni pública ni privada perquè ‘TVE no té vocació de ser-ho, els fets ho demostren’. ‘Això no vol dir que tinguem l’ajuda, la comprensió o la complicitat des de l’estat, que no passa. Hi ha moltes dificultats per fer la feina’, ha afirmat. Creu que alguns conceben TV3 com una televisió regional i que volen antropològic” i acusa l’estat de no acabar d’entendre els mitjans públics catalans fins al punt que a vegades els agradaria que no hi fossin.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb