Els presos polítics que van fer la vaga de fam, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Sànchez, evolucionen favorablement’, ha informat avui el seu metge personal, Jaume Pedrós. Des de dijous estan hospitalitzats a Terrassa (Vallès Occidental) per a reiniciar la seva alimentació després de gairebé tres setmanes de dejuni.

‘Com que moltes persones m’ho pregunten, amb permís d’ells, informo que Quim Forn, Josep Rull, Jordi Sánchez i Jordi Turull, evolucionen favorablement en el procés lent de realimentació monitorat mèdicament a l’hospital de Terrassa’, ha informat Pedrós, que també és el president del Col·legi de Metges de Barcelona.

És previst que estiguin tres o quatre dies més a l’hospital penitenciari de Terrassa, mentre tornen a ingerir aliments en una dieta normal, amb la qual cosa previsiblement passin el dia de Nadal ingressats en aquest centre. Allà, el personal mèdic fa controls exhaustius de l’estat de salut dels quatre presos polítics, amb analítiques de sang i orina cada dotze hores i la reintroducció de l’alimentació de forma progressiva.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, ha explicat a Efe que l’hospitalització és necessària pels riscos per a la seva salut i per les possibles complicacions que poden patir en els pròxims dies. El doctor Lluís Cabré, membre de la comissió d’experts que el Col·legi de Metges barceloní ha creat expressament per fer el seguiment de la vaga de fam dels polítics presos, ha indicat a Efe que el procés de reintroducció d’aliments ‘s’ha de fer amb cura i controlat de prop’ per personal especialitzat en nutrició en un hospital.

Els presos polítics prenen  infusions i aliments triturats, fins a arribar a unes 400 o 500 calories, que s’aniran incrementant dia a dia fins a les 2.000 calories, que és el que es considera el contingut d’una dieta normal, i sempre que no es produeixin complicacions, com diarrees o arrítmies.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb