SABADELL (BARCELONA), 25 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Sabadell ha presentat aquest dijous un codi ètic per establir unes normes d’actuació entre els càrrecs electes i gerents d’empreses públiques.

Serà d’obligat compliment, a més de per a càrrecs electes i gerents, per a personal eventual, els coordinadors d’àrees, el titular de la Sindicatura Municipal i totes les persones que formin part de taules o juntes de contractació, tribunals de selecció de personal i comissions de valoració de subvencions.

S’ha regulat en aspectes com la recepció de regals, l’ús i l’accés a la informació, la gestió de recursos públics, la contractació i la relació amb el personal i els mitjans de comunicació, i preveu sancions que van des dels 300 fins als 3.000 euros, tal com estableix la Llei de Transparència.

La regidora de Transparència, Elena Hinojo, ha assenyalat que mesures així són “l’única manera de recuperar la confiança de la ciutadania molt malmesa en els últims anys”.

Aquesta iniciativa, que es portarà al ple de maig per a la seva aprovació, ha estat possible després de mesos de treball i de consensuar-la amb tots els grups municipals, un aspecte que ha remarcat Hinojo com a garantia per al seu compliment.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]