SABADELL (BARCELONA), 25 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Sabadell ha presentat aquest dijous un codi ètic per establir unes normes d’actuació entre els càrrecs electes i gerents d’empreses públiques.

Serà d’obligat compliment, a més de per a càrrecs electes i gerents, per a personal eventual, els coordinadors d’àrees, el titular de la Sindicatura Municipal i totes les persones que formin part de taules o juntes de contractació, tribunals de selecció de personal i comissions de valoració de subvencions.

S’ha regulat en aspectes com la recepció de regals, l’ús i l’accés a la informació, la gestió de recursos públics, la contractació i la relació amb el personal i els mitjans de comunicació, i preveu sancions que van des dels 300 fins als 3.000 euros, tal com estableix la Llei de Transparència.

La regidora de Transparència, Elena Hinojo, ha assenyalat que mesures així són “l’única manera de recuperar la confiança de la ciutadania molt malmesa en els últims anys”.

Aquesta iniciativa, que es portarà al ple de maig per a la seva aprovació, ha estat possible després de mesos de treball i de consensuar-la amb tots els grups municipals, un aspecte que ha remarcat Hinojo com a garantia per al seu compliment.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb