El cap de llista de la candidatura conjunta independentista, Raül Romeva, ha dit que l’adversari electoral no era la CUP ni la candidatura d’ICV-EUiA-Podem, sinó els qui no volen que Catalunya pugui decidir el seu futur. En declaracions radiofòniques, ha apuntat que tenen ‘complicitat total’ amb els qui defensen el dret de decidir tot i no ser independentistes. ‘Si mai hem de fer una ratlla, és entre els qui volen votar i els qui no. Hem de ser molt taxatius i en això seré molt clar’, ha dit. Romeva ha assegurat que ell no havia buscat aquesta nova situació, i ha recordat que seria el cap de cartell d’una candidatura que no és cap partit.

Romeva, que ha reconegut que en uns altres moments ell ha vist alternatives possibles a l’estat espanyol que ara no veu, he explicat que havia decidit de fer el pas perquè es conscient que ‘el cost de fer una cosa és alt, però el cost de no fer-la és encara més alt’.

Ha dit que comparteix moltes coses amb la CUP, amb Catalunya Sí que es Pot i fins i tot amb el PSC. Al seu parer, ‘de coincidències, n’hi ha moltes’, perquè, tot i que hi hagi ‘matisos’, hi ha la ‘percepció que l’statu quo no és sostenible i que cal afrontar un canvi’.

Dilluns, presentació de la candidatura conjunta

La candidatura independentista encapçalada per Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals es presentarà segurament dilluns al vespre al Parlament de Catalunya. N’informa el diari Ara, que avança que s’hi signarà i s’hi presentarà en societat el pacte per la llista unitària tancat per CDC i ERC amb l’ANC, Òmnium i l’AMI.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb