El conseller d’Afers Exteriors destituït, Raül Romeva, ha participat en el seu primer acte públic de campanya després d’abandonar la presó d’Estremera. Davant les 700 persones que han omplert el míting d’ERC, ha recordat els Jordis, els consellers que segueixen empresonats i especialment el cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras. Per a Rovema, el vice-president de la Generalitat ‘és injustament empresonat perquè tenen por que el relat de la República arribi’ i ha assegurat que els arguments del Tribunal Suprem per mantenir-lo tancat són ‘immorals, indignants i mentida’.

Al mateix temps, Romeva ha traslladat al públic un missatge del vice-president, assegurant que li ha demanat ‘guanyar el país, la República i la dignitat’. Minuts abans, el diputat al Congrés espanyol Joan Tardà ha fet una crida a ‘convèncer’ dels beneficis de la República els ‘compatriotes que no són independentistes’, amb referències implícites a Catalunya en Comú – Podem, mentre ha apuntat que, per assolir la independència, ‘caldrà desobeir quan calgui, en les millors condicions’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]