El portaveu de la CUP al parlament, Carles Riera, ha assegurat que l’ex-diputada Anna Gabriel, actualment exiliada a Suïssa, seria una ‘opció excel·lent’ si el partit s’acaba presentant a les eleccions europees del maig vinent. Tanmateix, Riera ha assegurat que la CUP encara no ha parlat sobre possibles candidats perquè el consell polític debatrà aquest dissabte si el partit concorre als comicis.

‘De moment encara no hem arribat a aquest punt. No s’ha parlat de candidates, ni tan sols s’ha parlat de coalicions. Estem en un pas previ, hem de decidir si no s’hi va com sempre o si, ateses les circumstàncies polítiques, hi anem’, ha dit en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’.

En cas que la CUP acabi decidint de participar en les eleccions, el portaveu ha declarat que ‘òbviament que Anna Gabriel seria una excel·lent opció.’ En aquest sentit, ha afirmat que l’ex-diputada ‘està a disposició del moviment. És una persona molt lleial i disciplinada. Si no es va a les eleccions, ella seguirà fent l’excel·lent feina que està fent en l’àmbit internacional.’

Repreguntat per si Gabriel està disposada a anar al Parlament Europeu, Riera ha contestat que ‘està disposada a anar-hi tan si ha d’encapçalar la llista com si no. En aquest sentit és una persona absolutament transparent.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.