Després de diferents treballs de restauració, han tornat a la Vall d’Aran, 5 talles de fusta a les seves respectives parròquies (Mare de Déu d’Arròs, Sant Jaume d’Arties, Sant Esteve d’Arties (2) i Mare de Déu de Tredòs). Totes les peces pertanyen a l’anomenat ‘Taller de Comenge’, un grup artístic d’escultura gòtica inicial que, a cavall dels segles XIII i XIV, va desenvolupar una gran activitat en els territoris de l’antic Bisbat de Comenge.

A les 5 talles se’ls ha efectuat la desinfecció, neteja i quan s’ha considerat necessari, la fixació i consolidació de la capa pictòrica. Tots els treballs s’han portat a terme en el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, a Valldoreix (Barcelona), sota la supervisió tècnica dels seus responsables.

El 2016, el Conselh Generau d’Aran, amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya, va encarregar a l’empresa especialitzada TdArt diferents treballs encaminats a obtenir informació complementària sobre algunes d’aquestes obres, referent a les fustes utilitzades, determinar les capes de policromia i els pigments utilitzats en les policromies originals quan s’han conservat, així com la realització de radiografies per aconseguir més informació de les peces i del taller.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.