Recepta: Rap amb pèsols i carxofes al safrà

  • Carxofes i pèsols són les verdures d'ara, delicioses

VilaWeb

Neus Cuscó

29.02.2020 - 21:50

Ingredients:
4 talls de rap grossos
1 quilo de pèsols de la floreta
6 carxofes
2 cebes tendres
6 alls tendres
oli, sal, pebre negre i safrà
una mica de farina
vi blanc
unes gotes de llimona
mig litre de brou de verdura o fumet (fet amb les espines i les pells del rap)

Elaboració:
Netegem les carxofes i les tallem en quatre trossos. Les posem una estoneta amb aigua i sal. Les escorrem, les enfarinem i les fregim amb oli en una parella.

Desgranem els pèsols i els reservem.

Salem el rap i li posem unes gotes de llimona. L’enfarinem, el fregim i el reservem.

Posem oli en una cassola, sofregim la ceba tendra i els alls tendres, tot tallat petit. A mig sofregir, hi aboquem una copa de vi blanc. Uns minuts després, hi afegim el brou o el fumet. Hi afegim els pèsols desgranats, uns brins de safrà i ho salpebrem. Ho fem coure uns vint minuts.

Quan els pèsols siguin cuits, hi afegim els talls de rap i les carxofes. Deixem fer una mica més de xup-xup i el plat ja serà fet.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem