Recepta: Rap amb pèsols i carxofes al safrà

Carxofes i pèsols són les verdures d'ara, delicioses

VilaWeb
Neus Cuscó
29.02.2020 - 20:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:
4 talls de rap grossos
1 quilo de pèsols de la floreta
6 carxofes
2 cebes tendres
6 alls tendres
oli, sal, pebre negre i safrà
una mica de farina
vi blanc
unes gotes de llimona
mig litre de brou de verdura o fumet (fet amb les espines i les pells del rap)

Elaboració:
Netegem les carxofes i les tallem en quatre trossos. Les posem una estoneta amb aigua i sal. Les escorrem, les enfarinem i les fregim amb oli en una parella.

Desgranem els pèsols i els reservem.

Salem el rap i li posem unes gotes de llimona. L’enfarinem, el fregim i el reservem.

Posem oli en una cassola, sofregim la ceba tendra i els alls tendres, tot tallat petit. A mig sofregir, hi aboquem una copa de vi blanc. Uns minuts després, hi afegim el brou o el fumet. Hi afegim els pèsols desgranats, uns brins de safrà i ho salpebrem. Ho fem coure uns vint minuts.

Quan els pèsols siguin cuits, hi afegim els talls de rap i les carxofes. Deixem fer una mica més de xup-xup i el plat ja serà fet.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes