Recepta: Rap amb carxofes, tomàquets i gambes

Acompanyem el plat amb una salsa a l’estil del romesco

VilaWeb
Neus Cuscó
02.03.2019 - 21:01
Actualització: 01.03.2019 - 17:23

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Ingredients:
(per a quatre persones)
8 talls de rap
12 carxofes
16 cirerols (tomàquets cherry)
12 gambes
oli, sal, pebre i llimona

Per a la salsa:
4 nyores
1 llesca de pa fregit
2 alls
50 g d’avellanes
2 tomacons
una mica de vinagre, sal
pebre negre, oli

Elaboració:
Netegem el rap, el salpebrem i li tirem un raig de llimona.

Pelem les carxofes, les partim per la meitat i les fem bullir tres o quatre minuts. Les escorrem i reservem.

Salem els cirerols sencers i els reservem.

Posem la planxa a escalfar i quan estigui calenta, posem les carxofes a coure i tot seguit els tomàquets cirerols. Quan estiguin cuits, els retirem i coem el rap. Al final, posem a la planxa les gambes salades.

Emplatem col·locant bé el rap, les carxofes, els tomàquets i finalment les gambes.

Ho acompanyem amb una salsa a l’estil del romesco.

Per a fer la salsa:
Tindrem les nyores en remull amb aigua calenta.

Agafem els alls i els tomàquets, els emboliquem amb paper d’alumini i els coem al forn. I un cop cuits, els traiem la pell.

En un bol, posem la polpa de les nyores, els alls i els tomàquets, el pa fregit, les avellanes, un raig de vinagre, sal, una mica de pebre negre i un bon raig d’oli d’oliva. Ho passarem pel túrmix fins que quedi ben triturat. La salsa ha de quedar espessa.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies