Ingredients:
(per a quatre persones)
8 talls de rap
12 carxofes
16 cirerols (tomàquets cherry)
12 gambes
oli, sal, pebre i llimona

Per a la salsa:
4 nyores
1 llesca de pa fregit
2 alls
50 g d’avellanes
2 tomacons
una mica de vinagre, sal
pebre negre, oli

Elaboració:
Netegem el rap, el salpebrem i li tirem un raig de llimona.

Pelem les carxofes, les partim per la meitat i les fem bullir tres o quatre minuts. Les escorrem i reservem.

Salem els cirerols sencers i els reservem.

Posem la planxa a escalfar i quan estigui calenta, posem les carxofes a coure i tot seguit els tomàquets cirerols. Quan estiguin cuits, els retirem i coem el rap. Al final, posem a la planxa les gambes salades.

Emplatem col·locant bé el rap, les carxofes, els tomàquets i finalment les gambes.

Ho acompanyem amb una salsa a l’estil del romesco.

Per a fer la salsa:
Tindrem les nyores en remull amb aigua calenta.

Agafem els alls i els tomàquets, els emboliquem amb paper d’alumini i els coem al forn. I un cop cuits, els traiem la pell.

En un bol, posem la polpa de les nyores, els alls i els tomàquets, el pa fregit, les avellanes, un raig de vinagre, sal, una mica de pebre negre i un bon raig d’oli d’oliva. Ho passarem pel túrmix fins que quedi ben triturat. La salsa ha de quedar espessa.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb