RansomHouse publica arxius privats del Centre de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Clínic

  • El tercer paquet d'informació per a pressionar el govern perquè pagui el rescat de 4,5 milions de dòlars conté més d'onze mil fitxers repartits en gairebé mil carpetes

VilaWeb
Arnau Lleonart
27.04.2023 - 08:12
Actualització: 27.04.2023 - 16:57

RansomHouse ha publicat un tercer paquet de dades robades a l’Hospital Clínic de Barcelona, després d’haver fet una primera filtració al març i una segona a mitjans d’aquest mes. Fins ara, el grup de cibercriminals ha publicat dades privades de pacients amb malalties infeccioses, però també informació interna sobre treballadors i materials diversos de l’hospital.

Els pirates informàtics han anunciat la filtració al seu canal de Telegram, en què indiquen com descarregar-les després d’haver hagut de canviar el mètode de distribució d’arxius per l’atac dels Mossos d’Esquadra. VilaWeb ha pogut accedir al nou paquet, de 6,09 gigabytes i més d’onze mil fitxers repartits en gairebé mil carpetes.

Aquesta volta els arxius que s’han exposat són, principalment, dades administratives del Centre de Diagnòstic per la Imatge. Hi ha informació sobre l’activitat assistencial entre el 2018 i el 2023, dades de facturació, convenis i contractes, auditories de qualitat, informació i material docent, i actes de reunions d’un període que va entre el 2000 i el 2021. Així com en els altres paquets d’informació publicats per RansomHouse, hi ha molts documents sobre els treballadors en què apareixen noms complets, llocs de feina i qüestions diverses, com ara canvis d’horaris.

Hi ha documents d’auditories de qualitat i una carpeta recull centenars de respostes per escrit a cartes d’agraïment o reclamacions que els fan els pacients. Com que són respostes personalitzades, aquests missatges inclouen el nom i la informació de contacte dels pacients.

Entre el munt de carpetes amb informació de l’Hospital Clínic n’hi ha una en què una treballadora guardava documents personals diversos: fotografies familiars, documents personals, taules de l’economia domèstica, nòmines, i més qüestions.

Un rescat de 4,5 milions de dòlars

En l’atac al centre hospitalari, RansomHouse va segrestar 4,5 terabytes de dades, per les quals reclamen un rescat de 4,5 milions de dòlars amb l’amenaça que les acabaran publicant totes si no reben els diners. Ara per ara, l’administració catalana s’ha negat a fer el pagament. De fet, els Mossos d’Esquadra van organitzar un ciberatac per tombar la pàgina web del grup a la internet fosca.

Aquesta nova filtració, segons RansomHouse, forma part d’un “paquet de proves” per a demostrar que tenen tot el contingut robat al Clínic. En aquest mateix missatge a Telegram, el grup també ofereix enllaços directes a tota la informació robada a l’empresa Delaware Life Insurance Company i el centre educatiu Tanbridge House School.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any