L’eurodiputat independent pel PDeCAT al Parlament Europeu, Ramon Tremosa, ha presentat una pregunta al president de la Comissió Europea, JeanClaude Juncker, perquè es pronunciï sobre la multa rebuda per un professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, que ha estat multat amb 601 euros per haver parlat en català a la policia espanyola al control de passaports de l’aeroport del Prat. Els agents van justificar la sanció dient que havia impedit la seva feina adreçant-se a ells en català.

En declaracions a VilaWeb, l’afectat va explicar que va saludar l’agent de la policia quan va donar-li el passaport. Ho va fer en català, i això va ser el desencadenant. El policia va ordenar-li de parlar en castellà. ‘Mai no he tingut cap problema en parlar castellà, sóc una persona que quan em parlen en castellà contesto en castellà’, va explicar Casanovas. I va afegir: ‘Es va posar tan xulesc que vaig decidir continuar parlant en català’.

Segons que explica Tremosa en la pregunta presentada, aquest tipus de discriminació lingüística està prohibida per l’article 21 de la declaració universal dels drets humans i pregunta: ‘Quines mesures heu pres o prendreu des de la comissió per a prevenir aquest tipus de discriminació?’ i ‘La comissió considera d’incloure la prohibició de la discriminació lingüística quan s’implementi el Programa de drets, igualtats i ciutadania 2014-2020?’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]