rambla de les floristes tnc

El TNC obre la temporada amb La Rambla de les Floristes, una obra de Josep Maria de Sagarra, dirigida per Jordi Prat i Coll. Es podrà veure del 10 d’octubre al 24 de novembre a la sala gran. Hi participaran catorze intèrprets –entre els quals es destaca Rosa Boladeras, en el paper d’Antònia. És previst que l’any vinent comenci a fer ronda pel Principat i les Illes.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes 

L’obra fa un retrat de la societat catalana a partir d’un dels grans símbols barcelonins: la Rambla, una via que ha estat testimoni d’excepció de moltes agitacions polítiques durant la història. Hi ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals de la història recent. Per una banda, l’estrena va ser el març del 1935, quan feia pocs mesos que Lluís Companys havia proclamat l’Estat Català. Per una altra, és ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868, que va estroncar tres dècades de regnat d’Isabel II.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.