MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

El president del Govern espanyol en funcions i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que no li “agrada” que el primer ministre britànic, David Cameron, vagi a Gibraltar per fer campanya sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea i ha recalcat que la campanya hauria de fer-la allà i no a Gibraltar.

“Al Govern espanyol no li agrada que el senyor Cameron vagi a Gibraltar, el que es debat és que el Regne Unit es queda a la Unió Europea o surt de la Unió Europea i la campanya per això hauria de fer-se al Regne Unit i no a Gibraltar”, ha afirmat rotund Rajoy en una entrevista a RNE, que ha recollit Europa Press.

Després d’assegurar que cal veure el que passa la setmana que ve en el referèndum, ha recalcat que per a Espanya, Gibraltar és “espanyol guanyi el Brexit o es perdi”. Això sí, ha assenyalat que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea seria un “pas enrere” i una “reculada” i faria “molt mal” tant a l’economia britànica, que “tardaria molt temps a recuperar-se”, com les altres economies.

Després de ser preguntat si elevarà alguna queixa o protesta diplomàtica per la visita de Cameron a Gibraltar, Rajoy ha dit que no perquè “ja ho saben” i, de fet, ha assenyalat que aquest malestar ja el van traslladar aquest dimecres en les converses que van mantenir els gabinets dels dos governs i amb l’Ambaixada. “Ja saben perfectament quina és la posició del nostre país”, ha ressaltat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb