Quina ha estat l’acció social de Puigdemont a l’Ajuntament de Girona?

  • Anàlisi de la política social del consistori gironí durant el 2015, essent batlle Carles Puigdemont

VilaWeb
Redacció / ACN
26.01.2016 - 22:00
Actualització: 26.01.2016 - 23:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El llegat que ha deixat Carles Puigdemont a l’Ajuntament de Girona ha estat analitzat des de diversos punts de vista. N’és un el que fa referència a l’àmbit social. El digital Ariet, pròxim a l’esquerra independentista, ha fet un informe crític envers la sensibilitat social de Puigdemont. També s’han publicat més dades relacionades amb la gestió del consistori en aquesta matèria.

Durant el 2015, l’Ajuntament de Girona va emetre un total de 622 informes socials per evitar que les companyies subministradores tallessin la llum, l’aigua o el gas a famílies amb pocs recursos. Aquests informes són imprescindibles per a acreditar la situació de vulnerabilitat de qualsevol persona o família i impedir que els tallin el servei. Un total de 417 famílies van demanar el tràmit i 180 ho van fer més d’una vegada per acumulació de deutes. La majoria dels informes són per a evitar talls de llum (384), però també n’hi ha d’adreçats a companyies de gas (154) i d’aigua (84).

Gestions per a recuperar els serveis
Durant el 2015, l’Ajuntament de Girona també va actuar en casos en què ja s’havia efectuat el tall de subministrament. 51 famílies es van trobar en aquesta situació: 39 es van quedar sense llum, 10 sense gas i 2 sense aigua. Segons dades de la gestió de Serveis Socials, en el cent per cent d’aquests casos es va aconseguir que recuperessin el servei.

A banda aquestes gestions, el consistori també va atorgar 108 ajuts d’urgència per a consums de la llar, que van beneficiar 93 famílies. Són casos de famílies que no es van poder acollir a l’opció de demanar l’informe de vulnerabilitat per evitar el tall de subministrament.

Més d’un miler d’atesos als serveis socials al desembre
Per una altra banda, durant el mes passat es van atendre un total de 1.025 persones als serveis socials de Girona. D’aquestes, 127 era la primera vegada que demanaven ajut als serveis socials.

El consistori va donar 191 ajuts d’urgència puntuals durant el desembre. El 39% eren per a subsistir. Entre la resta, se’n destaquen 26 per a ajudar a pagar l’habitatge i 22 per a medicaments.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes