Quim Torra i Jordi Calvís responen a la junta electoral de l’ANC

  • La junta electoral els va comunicar l'exclusió ahir a la tarda, poques hores abans de publicar la llista definitiva

VilaWeb
Pere Cardús
09.05.2016 - 18:30
Actualització: 09.05.2016 - 20:02

Quim Torra i Jordi Calvís, els dos candidats al secretariat de l’ANC exclosos ahir per la junta electoral de l’entitat per incompliment dels requisits, no van poder presentar al·legacions a la decisió. VilaWeb ha parlat amb tots dos, i han explicat que havien rebut un correu electrònic per notificar-los l’exclusió ahir a les sis de la tarda –durant el Barça-Espanyol– i sense donar-los opció de reclamar. Al correu enviat per la junta electoral s’anunciava que ahir a la nit es publicaria la llista definitiva de candidats.

El reglament electoral no estableix pas cap període d’al·legacions ni queixes per als candidats exclosos. Tot i els intents de VilaWeb, la junta electoral no ha volgut donar explicacions sobre aquesta situació.

Jordi Calvís va respondre ahir al vespre el correu de la junta consultant si s’obria un període per a esmenar el seu error: no haver presentat un document renunciant a mantenir-se a la llista del 27-S de la CUP per Lleida. En el moment de parlar amb VilaWeb, Calvís no havia rebut cap resposta de la junta.

Per una altra banda, l’editor i escriptor Quim Torra ha respost avui mateix a la comunicació de la junta explicant que no estava al cas de la incompatibilitat entre el seu càrrec al Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat i la candidatura al secretariat de l’ANC. Tampoc no havia rebut cap resposta quan ha parlat amb VilaWeb.

El procediment fixat al reglament
Els articles del reglament electoral que tracten del procediment de validació de candidatures presentades són el 6.10 i el 6.11. Els oferim íntegres a continuació:

«6.10.- El dia 5 de maig de 2016, la Junta Electoral publicarà la llista de candidats admesos provisionalment en el web de l’ANC i aquesta serà condició suficient per a la seva validesa. No obstant, les candidatures excloses seran comunicades als interessats per correu electrònic a l’adreça que aquests hagin designat.

6.11.- Des d’aquesta data (5 de maig) i fins a les 24 hores del dia 6 de maig de 2016, els interessats podran reclamar contra la seva exclusió i qualsevol tercer podrà impugnar una candidatura provisionalment admesa. En ambdós casos, caldrà presentar les al·legacions oportunes de forma clara i concisa enviant-les a l’adreça electrònica
juntaelectoral@assemblea.cat.»

Per tant, es dóna opció de presentar al·legacions si s’ha quedat exclòs de la llista provisional, però no es dóna aquesta opció si s’ha quedat exclòs de la llista final perquè algú ha presentat al·legacions contra la candidatura en la primera fase.

La junta electoral és presidida per Rosa Alentorn i integrada per Aida Ángel, Gemma Cots, Joaquim Llorens, Galdric Peñarroja, Teresa Romeu, Lena Sellés, Jordi Vilarasau i Núria Vinyals. Demà comença el període de votació telemàtica per als membres de les assemblees exteriors i els socis residents a Catalunya que ho vulguin. El vot telemàtic estarà obert fins divendres. Dissabte es farà el vot presencial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any