Quaranta-una empreses valencianes demanen la reducció de la jornada a quatre dies

  • Un total de 204 treballadors reduiran la jornada de treball fins a trenta-dues hores

VilaWeb
EFE / Redacció
21.06.2023 - 12:01
Actualització: 21.06.2023 - 12:42

La reducció de la jornada laboral a quatre dies ha rebut quaranta-una sol·licituds d’empreses valencianes, de les quals trenta-cinc són microempreses (menys de deu treballadors) i la meitat no supera els cinc treballadors en plantilla a temps complet.

Un total de 204 treballadors veuran reduïda la seua jornada de treball fins a les trenta-dues hores o a quatre dies setmanals, sense cap reducció salarial. Així ho ha explicat la Conselleria d’Economia, que gestiona ajudes per a estimular la seua implantació.

De les quaranta-una empreses sol·licitants només sis tenen entre onze i quaranta treballadors. Més de la meitat de les sol·licituds corresponen a empreses de consultoria de gestió empresarial o consultoria d’informàtica i màrqueting, i altres tenen vinculació amb el sector dels serveis. No s’han rebut sol·licituds d’empreses de l’àmbit de la construcció, industrial i agrari. S’espera que la resolució de la concessió de les ajudes es publique a finals de setembre.

Ajudes a la contractació

En el marc d’aquest mateix programa, Labora va concedir ajudes per a les empreses que efectuen contractacions indefinides de persones desocupades per a suplir les necessitats derivades de la reducció de jornada. Així, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació ofereix subvencions que oscil·len entre el 45 i el 95% del salari mínim a les empreses que hi participen.

D’altra banda, i en col·laboració amb la Universitat de València, es realitzarà una macroenquesta dirigida a treballadors i empresaris amb la finalitat de saber en quin estat es troba aquesta nova realitat laboral al País Valencià. A més, Labora editarà una guia legal per a ajudar a les empreses en el coneixement i l’accés a aquesta iniciativa.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any