Des de la setmana passada es pot participar en la campanya de finançament popular del PuzzlePhone, un nou mòbil intel·ligent força singular desenvolupat des de Finlàndia que necessita 250.000 euros per a entrar en la cadena de producció.

Com indica el nom, en comptes de ser tot d’una sola peça, aquest ‘telèfon trencaclosques’ impulsat per l’empresa Circular Devices és modular. Això ha de permetre als usuaris no solament de personalitzar-se’l, sinó sobretot d’augmentar-ne el període de vida útil. I és que amb el sistema de mòduls és possible i fàcil de modificar-ne la bateria, la càmera, la memòria, la pantalla, el processador… sense haver de canviar tot el dispositiu.

El concepte modular del PuzzlePhone, semblant al del Project Ara de Google, se li va acudir a l’alacantí Alejandro Santacreu quan Apple li va demanar 160 euros per a arreglar el botó d’inici del seu iPhone, una peça que es podia comprar a eBay per un euro.

Santacreu se’n va anar fins a Finlàndia per desenvolupar la seva idea de mòbil ‘actualitzable i sostenible’:

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb