El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat aquest divendres una carta a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per demanar-li comparèixer al congrés espanyol i explicar les raons del referèndum. Puigdemont respon així la invitació pública del govern espanyol, que pretenia que el president sotmetés la seva proposta al parlament perquè la majoria del PP, el PSOE i C’s la rebutgés.

La missiva recorda que ‘lamentablement’ el parlament espanyol ha rebutjat, incomplert o retallat en nombroses ocasions les aspiracions legítimes i majoritàries de Catalunya. Puigdemont ha demanat a Pastor de poder explicar els motius pels quals s’ha arribat fins el moment actual i perquè el govern vol pactar la consulta amb l’executiu espanyol.

Puigdemont assegura que és un debat transcendent i necessari i que s’ajusta a les demandes que els ciutadans fan a les institucions. Així mateix, mostra la seva disposició perquè el debat pugui fer-se el més aviat possible.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]