Rodalia

Si no hi ha més diners, el Consell no pot assumir més traspassos. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat que seria oportú que hi hagués un traspàs de competències de l’estat espanyol a les comunitats autònomes en els trens de rodalia. No obstant això, ha dit que sense el finançament adequat no es farà el traspàs, perquè no es pot assumir una competència sense recursos.

Puig ha recordat que a l’àmbit més pròxim es poden solucionar més bé els problemes, com s’ha palesat amb Ferrocarrils de la Generalitat, perquè les decisions es prenen més ràpidament. També ha dit que seria bo que hi hagués una intermodalitat i una vinculació dels sistemes de transport, però ha insistit que aquesta transició de competències ‘ha de ser clarament finançada; si no, és impossible’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb