Puig i Armengol demanen al govern espanyol i a la UE una estratègia conjunta per a reactivar el turisme

  • El president del País Valencià i la presidenta de les Illes també volen que en el repartiment dels recursos es tingui en compte la corresponsabilitat fiscal assumida per les autonomies

VilaWeb
Europa Press
06.05.2020 - 14:31
Actualització: 06.05.2020 - 16:38

El president del País Valencià, Ximo Puig, i la presidenta de les Illes, Francina Armengol, han demanat al govern espanyol i a la Unió Europea una estratègia conjunta per a reactivar amb seguretat la mobilitat europea i l’activitat turística, un sector greument afectat per la crisi sanitària causada per la Covid-19.

Ho han acordat en una reunió per videoconferència per a analitzar la situació del sector turístic, un dels pilars clau de l’economia valenciana i de les Illes. Puig i Armengol han defensat que la Unió Europea posi en marxa un protocol de seguretat europeu per a minimitzar l’impacte de la pandèmia en el moviment de les persones i l’arribada de turistes estrangers.

També han recalcat la necessitat que el govern espanyol aprovi un pla de reactivació turística per a fer front a les repercussions socioeconòmiques que tindrà la pandèmia sobre el sector. I han defensat que era prioritari obrir l’espai europeu tan bon punt les autoritats sanitàries ho considerin oportú.

Per a reforçar la confiança de la ciutadania i del turisme internacional en ‘unes destinacions que són segures’, veuen clau la implicació de les institucions europees a l’hora d’acreditar-ho.

Demanen corresponsabilitat fiscal al govern espanyol

En l’àmbit econòmic, Puig i Armengol han analitzat el fons especial no reemborsable de 16.000 milions aprovat pel govern espanyol i destinat a les comunitats autònomes per a atendre les despeses generades per la pandèmia i impulsar la reconstrucció social i econòmica. Han coincidit a demanar que en el repartiment dels recursos es tingui en compte la corresponsabilitat fiscal assumida per les autonomies, a més de la inversió en serveis públics fonamentals, concretament en sanitat, durant aquests darrers anys.

I han destacat que, si en el repartiment del primer tram dels fons s’havia tingut en compte l’afecció sanitària directa de la pandèmia, la distribució dels recursos per a la reactivació econòmica hauria d’atendre les conseqüències directes en l’economia que tindrà la crisi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any