Cauen els resultats de totes les proves de competències bàsiques

  • Fonts del Departament d'Educació atribueixen la davallada a l'efecte de la pandèmia de la covid-19

VilaWeb
ACN
04.08.2022 - 12:59
Actualització: 04.08.2022 - 16:21

Els resultats de les proves de competències bàsiques que els alumnes catalans de quart d’ESO van fer el mes de març passat han caigut notablement respecte d’anys passats, segons que reflecteix el darrer informe del Consell Superior d’Avaluació de la Generalitat.

Respecte de les competències lingüístiques, la puntuació mitjana de català ha caigut al 74,1 (2,4 punts menys respecte l’any passat), mentre que la de castellà ha caigut al 75,2 (una davallada de 2,8 punts, que trenca amb la progressió ascendent dels darrers cursos). En el cas de l’anglès, amb una nota mitjana de 68,4, la baixada ha estat de 2,1 punts, després d’haver-ne davallat 4,2 l’any passat.

La caiguda més gran l’han experimentada les matemàtiques, que han baixat cinc punts respecte de l’any anterior, fins a una nota mitjana de 61,2. És el valor més baix d’ençà del 2012. La competència cientificotecnològica, en canvi, ha mantingut l’estabilitat d’aquests darrers tres anys, amb un descens lleuger de 0,2 punts fins a 63,7.

Educació atribueix els resultats a l’efecte de la covid

Fonts del Departament d’Educació consultades per l’ACN atribueixen la davallada dels resultats a l’efecte de la pandèmia de la covid-19, que ha dut al tancament de centres i ha debilitat l’efecte mitigador de l’escola en les desigualtats entre l’alumnat.

Alhora, expliquen que hi ha matèries en què és imprescindible de tenir models per aprendre, com ara les llengües i les matemàtiques, i afegeixen que treballaran en l’anàlisi de les dades de centres per a donar la resposta necessària a cadascun.

El Consell Superior d’Avaluació complementarà els resultats amb l’anàlisi del context de l’alumnat de quart d’ESO en un informe que publicarà després de l’estiu. Els resultats de les proves de competències bàsiques de quart d’ESO i de sisè de primària es presentaran a principi de setembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any