PCR coronavirus

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa un programa pilot en cinquanta farmàcies del districte de les Corts de Barcelona amb proves PCR d’automostra de saliva. Aquests establiments entregaran kits a persones d’entre 30 i 59 anys, a qui prèviament se’ls enviarà una carta o un SMS convidant-les a participar. Ahir va començar la tramesa i es fa de manera esglaonada, amb l’objectiu d’arribar a unes 32.600 persones, i s’allargarà fins al 22 de gener. Si els resultats són satisfactoris, el programa es desenvoluparà a la resta de Catalunya, però amb frotis nasals.

El farmacèutic, que ha realitzat una formació específica, donarà les instruccions necessàries perquè l’usuari es prengui la mostra de saliva a casa, i després l’haurà de retornar a la farmàcia abans de les dotze del migdia de l’endemà.

Quan la farmàcia tingui la mostra, l’enviarà als laboratoris de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Clínic, que comunicaran el resultat a través de l’aplicació La meva Salut en un marge de 24 hores. Més concretament, davant dels casos de la covid, els resultats també seran comunicats al gestor covid del CAP perquè es posi en contacte amb l’usuari. Inicialment s’ha previst la realització d’un test per persona, tot i que serà el Departament de Salut, sota criteris de salut pública, qui decidirà en cada moment la quantitat de proves a fer.

La tongada de proves, totalment gratuïtes, segueix el model del programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte, es focalitzarà en les persones d’entre 30 i 59 anys de tres àrees bàsiques corresponents al districte de les Corts, les del CAP Montnegre, les de les Corts-Pedralbes i les de les Corts-Helios.

En aquest projecte hi participen el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), l’Hospital Clínic i l’Hospital Sant Joan de Déu.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.