La direcció d’Iberia i els sindicats han signat avui un preacord sobre el XXI Conveni Col·lectiu de Terra, que, si és ratificat pels treballadors, tindrà vigència des del primer de gener del 2018 fins al 31 de desembre del 2021. El pacte inclou ‘avenços substancials’ en matèria salarial, beneficis socials, mesures de conciliació i de productivitat per al personal de terra, segons el comunicat que ha fet públic Iberia.

L’augment de sou s’aplicarà amb retroactivitat des del primer de gener del 2018, a raó d’un 2,5% consolidat i 1% no consolidat per a aquell any, un 2% consolidat i 1,5% no consolidat per al 2019, i una pujada lligada als ingressos per al 2020 i el 2021. També s’ha pactat un augment lligat a la productivitat.

Altres punts que inclou el preacord són mesures de productivitat a la Direcció de Serveis Aeroportuaris i la Direcció Tècnica, així com la possibilitat d’implantar teletreball. També hi haurà millores en matèria de bitllets per als treballadors i trenta dies de vacances per als treballadors fixes contractats a temps parcial, o l’ampliació a quinze dies de la lactància acumulada.

La mateixa nota indica que a banda de tot això, s’han assumit un seguit de compromisos en matèria de millora d’ocupació que afecta més de vuit-centes persones en els negocis de la Direcció de Serveis Aeroportuaris i la Direcció Tècnica.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb