Fachin assistirà a la conferència del president el dilluns a Madrid

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

Podem Catalunya ha instat aquest divendres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a acceptar la invitació del Govern central i acudir “al més aviat possible” al Congrés a explicar el referèndum que preveu celebrar aquest any.

En un comunicat, la formació liderada per Albano-Dante Fachin celebra l’anunci fet públic aquest mateix divendres per la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, d’oferir el Congrés com a “tribuna” per al president català.

Lamenten que la proposta “arribi tard”, però insisteixen a demanar a Puigdemont que utilitzi totes les àgores possibles per donar conèixer la necessitat política, social i democràtica del dret a decidir del poble de Catalunya.

“Esperem que hi hagi aviat una oportunitat de presentar la proposta al Congrés”, exposa el comunicat, que veu la invitació com una oportunitat per aconseguir el referèndum pactat i acabar amb el que entén que és un bloqueig polític de Catalunya, que dura ja cinc anys.

Creuen que presentar la proposta al Congrés, permetrà reflectir la “creixent força dels sectors socials i polítics de l’Estat que reconeixen i defensen el dret a decidir del poble de Catalunya”, cosa que s’evidenciarà en el suport d’Units Podem, que s’ha posicionat reiteradament a favor del referèndum.

També creuen que s’evidencia en l’acolliment que l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha fet al president, llogant-li una sala del consistori per a la conferència.

En aquest sentit, Fachin manifesta la seva voluntat d’acudir dilluns a la conferència que el president té previst pronunciar en la Caja de Música de Madrid sobre el referèndum i que el Govern interpreta com una última oportunitat per acodar la consulta amb l’Executiu central.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]