coronavirus prova

Un 46,7% dels habitants del barri de Sant Jaume de Perpinyà es va infectar durant la primera onada de la covid-19, entre els mesos de març i juny. Aquest és un dels primers resultats de l’estudi de seroprevalença que ha fet l’Hospital de Perpinyà i l’agència francesa de salut pública en els barris més vulnerables de la ciutat.

Com explica Hugues Aumaître, cap del servei de malalties infeccioses de l’hospital, es va trobar un brot important en els barris de Sant Jaume, l’Alt Vernet i el Nouveau Logis, en el si de la comunitat  gitana, i es va decidir d’estudiar com s’havia produït la transmissió del virus.

En conjunt, en els tres barris es va infectar un 35,4% de la població, amb una incidència molt més alta a Sant Jaume (46,7%) que no pas a l’Alt Vernet (13,9%) i al Nouveau Logis (17,1%). Un altre resultat de l’estudi és que s’han infectat més les dones (39%) que els homes (31%) i el grup d’edat més afectat són els d’entre 15 i 19 anys, amb un 50,4% d’infectats. En total, s’ha fet una anàlisi de sang a set-cents residents, tant adults com joves, i els resultats finals, on es vol comprovar si hi ha una associació entre el nivell de seroprevalença i certs factors socioculturals i ambientals, es publicaran abans de finalitzar el 2020.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.