Jaume Plensa (Barcelona, 1955) ha recollit avui el Guardó Pau Casals per la seva dilatada trajectòria professional i la seva contribució a la projecció exterior de la cultura catalana.

Molt emocionat, l’artista ha recorregut als seus orígens, al barri de Sants, per explicar com allà va poder descobrir la vibració de la matèria. ‘He volgut construir ponts, però també travessar-los, la poesia i la música són el meu passaport, i l’escultura és el meu vehicle’, ha expressat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet entrega del premi a Plensa, al qual ha descrit com un treballador incansable, i li ha encomanat la tasca de promoure arreu del món la cultura catalana com a símbol d’anhel de llibertat i pau.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.