Boye ironitza sobre el Tribunal de Comptes: “Ha canviat poc d’ençà del 1860”

  • L'advocat de Carles Puigdemont ironitza en un piulet sobre l'anacronisme que suposa el Tribunal de Comptes

VilaWeb
Redacció
21.07.2021 - 16:19
Actualització: 21.07.2021 - 19:59

L’advocat Gonzalo Boye, que defensa el president Carles Puigdemont en la causa oberta al Tribunal de Comptes espanyol per l’acció exterior de la Generalitat, ha fet befa a Twitter sobre l’anacronia que suposa aquest organisme. “Pel que sembla, ha canviat poc d’ençà del 1860”, ha piulat.

El missatge de Boye va acompanyat d’una fotografia d’una placa que hi ha a la façana del tribunal, en la qual es descriu l’arquitectura de l’edifici dissenyat per Francisco Jareño Alarcón el 1860. “Aquest edifici seu del Tribunal de Comptes va ser aixecat sobre un solar abans ocupat per una caserna i es distingeix de les construccions institucionals del seu temps pel seu estil molt distant del classicisme convencional tan freqüent en aquesta mena d’edificis”, s’hi pot llegir.

Avui, que s’acaba el termini per liquidar provisionalment la fiança davant del tribunal, Boye ha presentat un recurs exigint una ampliació del termini, ja que les quantitats que es reclamen suposen diversos milions d’euros. Concretament, en el cas de Puigdemont, se li reclamen 2.085.507,80 euros.

“En efecte, davant l’absència total i absoluta d’argumentació que pugui aclarir a aquesta part els motius que han portat a la denegació de la sol·licitud d’ampliació del termini atorgat, no queda sinó entendre que ens trobem davant una resolució sens dubte immotivada i desproporcionada i, sens dubte, causant d’indefensió”, assenyala l’escrit de l’advocat Gonzalo Boye.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes