Boye

L’advocat Gonzalo Boye, que defensa el president Carles Puigdemont en la causa oberta al Tribunal de Comptes espanyol per l’acció exterior de la Generalitat, ha fet befa a Twitter sobre l’anacronia que suposa aquest organisme. “Pel que sembla, ha canviat poc d’ençà del 1860”, ha piulat.

El missatge de Boye va acompanyat d’una fotografia d’una placa que hi ha a la façana del tribunal, en la qual es descriu l’arquitectura de l’edifici dissenyat per Francisco Jareño Alarcón el 1860. “Aquest edifici seu del Tribunal de Comptes va ser aixecat sobre un solar abans ocupat per una caserna i es distingeix de les construccions institucionals del seu temps pel seu estil molt distant del classicisme convencional tan freqüent en aquesta mena d’edificis”, s’hi pot llegir.

Avui, que s’acaba el termini per liquidar provisionalment la fiança davant del tribunal, Boye ha presentat un recurs exigint una ampliació del termini, ja que les quantitats que es reclamen suposen diversos milions d’euros. Concretament, en el cas de Puigdemont, se li reclamen 2.085.507,80 euros.

“En efecte, davant l’absència total i absoluta d’argumentació que pugui aclarir a aquesta part els motius que han portat a la denegació de la sol·licitud d’ampliació del termini atorgat, no queda sinó entendre que ens trobem davant una resolució sens dubte immotivada i desproporcionada i, sens dubte, causant d’indefensió”, assenyala l’escrit de l’advocat Gonzalo Boye.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.