El sistema i els ordinadors del servei del ferrocarril municipal de San Francisco (Estats Units), han estat piratejats durant el cap de setmana. l’Atac ha deixat fora de servei les màquines de venda de bitllets i les portes d’accés a les andanes obertes de bat a bat. En els ordinadors de la gestora del ferrocarril (MUNI) van quedar col·lapsats i a la pantalla hi apareixia el missatge ‘You Hacked, ALL Data EncryptedContact For Key’ (Piratejat. Totes les dades encriptades. Contacta per a la clau).

El portaveu de MUNI, Paul Rose, ha assegurat, en declaracions a The Examiner, que la companyia està investigant els fets, però no ha donat més detalls. Malgrat totes les afectacions, el servei del ferrocarril no ha patit cap mena d’incidències.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb