El personal de terra d’Iberia a l’Aeroport de Barcelona ha convocat noves aturades al servei els dies 21, 22, 23 i 24 de setembre, segons han confirmat avui fonts del comitè de vaga a EFE.

Aquesta convocatòria arriba una setmana després que el mateix grup de treballadors protagonitzés una altra vaga els dies 30 i 31 d’agost, en plena operació tornada, que va obligar a cancel·lar més de cent deu vols.

El conflicte entre Iberia i els seus treballadors de terra ja va provocar cancel·lacions de vols els passats 27 i 28 de juliol i 24 i 25 d’agost, i s’ha agreujat després que les negociacions entre tots dos es trenquessin després de l’última reunió de mediació.

Els 2.700 treballadors de l’empresa a Barcelona reclamen la conversió a fixos al voltant de quatre-cents contractes temporals, a més de la reorganització dels torns i de demanar noves contractacions a temps complet per solucionar l’excés de càrrega de treball.

La vaga del 22 coincidirà a més amb les aturades que faran els pilots de Ryanair a finals de setembre i que poden dificultar el normal funcionament de l’Aeroport de Barcelona.

De la seva banda, Iberia ha anunciat avui en un comunicat la suspensió de les negociacions del conveni col·lectiu de terra d’àmbit estatal per la successió de les vagues, que s’han desenvolupat també als aeroports de Madrid i Bilbao.

L’empresa ha afirmat que “no pot continuar negociant un conveni col·lectiu’sota el principi de bona fe’ i ha criticat un ‘xantatge permanent’ de les vagues, que ‘lesionen els interessos de les aerolínies a les que atenen els Serveis Aeroportuaris d’Iberia, i afecten els seus clients’.

A l’aeroport de Barcelona, el personal de terra d’Iberia presta el seu servei a una trentena d’aerolínies, entre elles Vueling, British Airways, Air Lingus o Level.

Els pilots de Ryanair faran vaga els dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.