Però per què caram envolten amb sis mossos un Pablo Hasel emmanillat?

  • Algú, a Interior o a Justícia o als Mossos mateix, ha decidit de tacar encara més la imatge de Hasel davant el tribunal i l’opinió pública presentant-lo com si fos l’individu més perillós del país

Vicent Partal
24.11.2022 - 21:40
Actualització: 25.11.2022 - 07:29
VilaWeb
Fotografia: Jordi Costa.

Pablo Hasel ha eixit durant unes hores de la presó de Ponent per acudir a un nou judici, i gràcies a això l’hem pogut veure per primera volta després de tots aquests mesos. Concretament, en aquest cas l’acusen –acusen “els onze de la subdelegació”– d’haver organitzat les protestes a Lleida contra la detenció a Alemanya del president Puigdemont. I a ell, d’haver agredit un mosso d’esquadra.

És evident que el judici és notícia per si sol. Però, a parer meu, el fet concret s’ha trobat fins i tot superat per les fotografies d’aquest acte judicial. Són fotografies en què es veu Hasel assegut tranquil·lament al banc dels acusats i emmanillat, però envoltat de mossos d’esquadra per tots els costats, curiosament excepte per la banda del jutge –i dic “curiosament” perquè supose que l’element que s’hauria de protegir més seria el jutge i, en canvi, ningú no s’interposa entre ells dos.

La pregunta és quin trellat té aquest desplegament, qui l’ha ordenat i per què el cos de Mossos d’Esquadra es presta a fer aquest espectacle? Perquè això és, efectivament, un espectacle. Pablo Hasel va emmanillat, cosa que personalment, per més que el protocol espanyol ho marque, ja tinc dubtes que siga una acció correcta essent davant un tribunal –perquè un home amb manilles a les mans és, en definitiva, l’expressió gràfica d’un culpable, no?

Però, i això d’estar envoltat de sis mossos, per què? Per quina raó sis policies d’uniforme ocupen totes les cadires que hi ha al seu voltant en totes les direccions? Que potser imaginen que Hasel té superpoders i és capaç, tot sol i emmanillat, de fer mal als assistents, de fugir? Si reglamentàriament hi havia d’haver policia al seu costat, que això és així, em sembla que tots convindrem que amb un sol mosso a la vora n’hi hauria hagut prou i de sobres. O amb dos, a tot estirar. Perquè pensem, en definitiva, que era dins una seu judicial, protegida per tots els racons, des de l’entrada de l’edifici mateix.

L’única explicació plausible per a respondre a la pregunta, per tant, és que els Mossos, o qui haja ordenat aquest desplegament a Justícia o a interior, volen influir en el jutge i generar una imatge de perillositat extrema respecte de Pablo Hasel. He regirat fotografies de tot de judicis anteriors i no he vist enlloc sis policies envoltant un acusat, ni quan han jutjat violadors o assassins clarament perillosos. No dic que no haja passat mai, això no ho puc certificar, però sí que puc afirmar que de cap manera no és la norma habitual. En el cas d’assassins, per exemple, normalment s’hi veuen dos mossos al costat i prou. Per tant, no hi ha cap més opció que pensar que ací hi ha una desproporció políticament motivada. Cosa que és greu.

A VilaWeb treballem per confirmar qui és el responsable concret i últim d’aquest desplegament. Però, hi haja qui hi haja al darrere, la desproporció ho diu tot d’una policia venjativa, que no actua amb equanimitat arran dels fets, sinó que actua d’una manera o d’una altra segons qui són les persones encausades i segons com vol condicionar la seua figura. I això és un altre exemple molt dolent que donem com a país, un altre comportament que s’hauria de revisar críticament, una altra manera d’actuar que ens converteix en una trista Espanya en petit…

 

PS. Demà, dissabte, tancarem el cicle de les Assemblees de Lectors de VilaWeb, a Perpinyà. Serà a les onze del matí al Casal, a l’avinguda del Liceu 23. Aquests darrers anys hem constatat que gent de l’Empordà o comarques veïnes han optat per acudir a aquesta assemblea, que, en definitiva, és la que tenen més a prop. Açò és un gest magnífic, perquè trenca amb la màxima naturalitat la frontera artificial que ens separa, i que esperem que es repetesca demà també.

 

VilaWeb necessita el vostre suport. Si ho voleu, i podeu, us demanem que us en feu subscriptors, perquè és gràcies als qui ja ens ajuden que podem continuar creixent. 

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
JOSEP AMILCAR ALBERT
JOSEP AMILCAR ALBERT
24.11.2022  ·  22:04

Encara cóm, no l’han posat dins d’una gàbia, amb un pijama a ratlles i una bola de ferro lligada a la cama.

Daniel Llorca
Daniel Llorca
24.11.2022  ·  22:11

Gràcies Vicent una vegada més per mostrar-nos aquells fets dels quals no ens adonem i veure-ho tot amb un altre perspectiva.

Josep Usó
Josep Usó
24.11.2022  ·  22:12

L’actual Generalitat actua com Espanya. I com no pinta res enlloc, sobreactua. Més enllà de tota la resta, s’endevina la intenció que Pablo Hassel es passen tota la vida tancat a la presó. Al temps.

Marià Puig
Marià Puig
24.11.2022  ·  22:13

Per a les persones amb mentalitat democràtica, és incomprensible. Per a “ells”, és un joc de prepotència i poder. Un dels milers motius per als quals volem que ens deixin tranquils i marxin.

Matilde Font
Matilde Font
24.11.2022  ·  22:18

Indignant! Vergonyós! Inexplicable!

Estanislau Fons
Estanislau Fons
24.11.2022  ·  22:21

Aquest jurista (que no és pas sospitós de defensar els Mossos, precisament) atribueix en exclusiva al jutge l’ús de les manilles i el número de policies destinats a Hasél.

https://twitter.com/FossasJosep/status/1595716880677109765?t=Y53ZNb47dGZMXy370IcOoA&s=19

Ed Garrido
Ed Garrido
24.11.2022  ·  22:22

Te tota la rao, Sr Partal

Núria Coma
Núria Coma
24.11.2022  ·  22:26

La imatge és realment provocadora repulsiva i denigrant.
Hassel es va equivocar a parer meu, quan va afirmar allò que faria més mal a l’estat estant a la presó que a l’exili.
L’estan matxacant, li faran pagar tans anys com puguin i més perquè són gentussa venjativa, xulesca i fastigosa.
Vergonya d’españa i cada vegada més també vergonya de Catalunya que els governants s’ho han preparat molt bé per salvar els peixos grossos i se’ls en fot tanta injustícia cap a la gent, la bona gent, la noble gent que els va defensar.
Vergonya senyors, vergonya

Josep Garcia
Josep Garcia
24.11.2022  ·  22:31

Sr. Partal: heu clavat l’editorial. Si, s’hauria d’esbrinar qui ha donat aquesta ordre tan indecent.
Que cerquin els mafiosos i pocavergonyes, que n’hi un fum!!!

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
24.11.2022  ·  22:52

Els mossos que custodiaven en Pablo Hasel i la persona que ha donat l’ordre de fer-ho només s’han mogut amb afany d’humiliació. Vergonyós!

Jaume Riu
Jaume Riu
24.11.2022  ·  22:53

Hasel assegut tranquil·lament, aquesta és l’expressió determinant i que ens impacta, tot i anar emmanillat i envoltat de mossos.
La fotografia és impactant perquè amb una imatge es veu qui està tranquil i, a l’altre bàndol, es veu qui està intranquil i necessita reforços.
Molta força Pablo, que els altres estan insegurs.

Ramon Perera
Ramon Perera
24.11.2022  ·  23:25

Sigui qui sigui el responsable d’haver fet envoltar Pablo Hasel de policies, a mi la fotografia que acompanya l’editorial em sembla extreta d’una d’aquelles pel·lícules burlesques que pinten la policia com un cos inepte que fracassa una vegada i altra a l’hora d’impedir la fuga d’un detingut.

teresa labourdette
teresa labourdette
24.11.2022  ·  23:38

Quina vergonya. Què li volen demostrar a l’amo? Que a Catalunya també en saben de reprimir i castigar i humiliar?
Sou uns miserables.
Pablo Hazel gràcies per la teva dignitat i la teva força.

ENRIC CALVET
ENRIC CALVET
24.11.2022  ·  23:59

Fa mes por la veritat que la maldat
Al menys als que “manen”

Shaudin Melgar
Shaudin Melgar
25.11.2022  ·  00:02

Vergonyós.

Mercè Saló
Mercè Saló
25.11.2022  ·  00:02

Tota la raó. Des del primer moment m’ha fet mal als ulls la fotografia i no puc entendre que siguin els Mossos.
Estaria bé difondre la foto internacionalment el més lluny possible. A veure si es va veient quina poca equanimitat té la justícia del País

Joan Benavent
Joan Benavent
25.11.2022  ·  00:26

Aquestes anècdotes no em sorprenen gens atès que som al país de Mortadelo i Filemó. Personalment em cagaria de vergonya si hagués format part del grup dels sis pistolers i el sheriff invisible que porta la toga. Un circ.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
25.11.2022  ·  00:48

Un editorial necessari. I sí, Hasel es va equivocar, perquè era jugar-s’ho tot a una carta, la del moment de la detenció. D’haver-se’n anat a Bèlgica, hagués pogut defensar-se eficaçment contra un estat que només es pot definir com a Somàlia del Nord.

Rafael Xambó
Rafael Xambó
25.11.2022  ·  01:00

Caldria parlar-ne també del maltracte que rep a la presó. Tots els rapers ‘integrats’ que parlen de follar i beure tenen tot de facilitats per sentir música i gravar-ne. A Hasel, tal com em va dir en comunicació personal, li posen tot d’obstacles. No el deixen sentir música ni rebre’n. Interfereixen els enviaments, també de llibres. El maltracten tant com poden. És una vergonya dels responsables de presons de la Generalitat. Com dius, Vicent, se’ns està quedant una Catalunya com una petita Espanya prou lamentable. Caldrà fer net. Molt bon editorial. Gràcies.

ASERET ALMAR
ASERET ALMAR
25.11.2022  ·  01:10

La foto és indignant. Subscric totalment l’editorial.

Pere-Andreu Ubach
Pere-Andreu Ubach
25.11.2022  ·  01:46

Benvolgut Vicent:

Amb la teva conclusió rebles el clau. Hi ha molts indicadors d’aquesta Catalunya que evidencien que existeix la possibilitat evident de que una Catalunya independent seria poca cosa més que una Espanya en petit.

Aquesta és una expressió “Espanya en petit” que tots l’hem sentida moltes vegades. I és el risc pel qual no és indiferent la manera com arribem a la independència. Si no hi arribem reestructurant tots els instruments de poder, una Catalunya independent serà indefectiblement una Espanya en petit. I és justament per això que no podem permetre que els partits polítics (que no tenen altra raó de ser que fer-se amb el control dels instruments de poder establerts) comandin amb aquests mateixos instruments de poder el procés d’independència de Catalunya.

Si no és mitjançant una revolució, la independència de Catalunya serà un desastre. I em pesa dir que això hi ha encara massa gent que no ho vol entendre.

Josep Planas
Josep Planas
25.11.2022  ·  01:53

El cos dels mossos d’esquadra avui és un cos policial podrit, infiltrat pel govern de policies espanyols.
Lluny del concepte de qui va ser el primer director general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat: Miquel Sellarès, què en el seu llibre _*”Un pas endavant. La història dels Mossos que mai no s’ha explicat”*_ va explicar com treballar profundament en el projecte del cos de mossos a fi què la nostra nació tingués unes forces de seguretat catalanes pròpies i sense complexos…
Quant avall no hem caigut des d’un Govern de la Generalitat en mans de venuts a taules de diàleg amb els nostres botxins.

Antoni Gavarró
Antoni Gavarró
25.11.2022  ·  06:43

Policia venjativa de l’Espanya en petit que s’ha bastit amb l’autonomisme reciclat dels gestors del 155.

En veurem i patirem infinites imatges i accions més.

Justament la sonora evidència coincideix amb la reprovació del conseller Elena per la majoria del Parlament, però poc que la crítica es fonamenta en aquesta miserable política, i la defensa del reprovat ha estat un piulet en què interpreta que tota la dreta parlamentària amb el PSC davant defensen un model policial caduc.

El més trist és que la població consumim aquesta gasòfia inharmònica i oblidem les melodies i els ritmes de la llibertat.

Salvador Molins
Salvador Molins
25.11.2022  ·  06:48

Estem davant d’un altre dels “Judicis del Divorci entre Catalunya i Espanya”. Aquest contra Hassel.

Enfront Catalunya, Espanya treu sempre tot l’imperialisme i tot el feixisme de que es capaç i que circula per les seves venes.

Aquests tres comentaris, que copio ací, segons el meu parer, claven i encerten la situació.

És un cas de guerra feixista extremament violenta, el que jo, cercant-hi una utilitat positiva que ens ajudi acostar-nos a la Independència
i per tal que siguem conscients de l’estratègia que ens cal, sempre n’he dit “Judicis del Divorci entre Catalunya i Espanya”.

Som davant un altre d’aquests judicis que castiga el més feble*, el que equivocadament s’ha lliurat als botxins espanyols, com aquell Macro Judici del Procés en el que els acusats van renunciar, de forma messella, a la Llengua de Catalunya.

Almenys amb la llengua a les mans, com espasa de foc, haurien salvat la seva dignitat i la nostra. Potser així haurien expulsat, del nostre paradís perdut, als ocupants i colonitzadors de Catalunya.

No ens rendim, aixequem el cap, tornem a la batalla!

És l’hora de reemprendre el camí que mai hem d’abandonar.

Primer d’Octubre i DUI ja estant fets, completem-los, ja no “tot està per fer” però “sí que tot és possible!”

El consol i l’esperança expressats en les darreres paraules de Lluís Companys, el nostre President Màrtir, es van fer realitat l’octubre del 2017, ara ens toca acabar-ho, fem que la sentència final d’aquests “Judicis del Divorci” sigui la implementació unilateral de la nostra independència!

Dic “implementació unilateral” perquè no hem de demanar permís a ningú, ningú ens el donarà aquest permís, i tampoc hem d’esperar ordres, és un crit unànime del nostre Poble, el Mandat de l’1-O, siguem-ne conscients i dignes valedors.

Finalment, siguem cauts i no ens deixem portar per les falsedats que ens volen inocular, això de “l’Espanya en petit”, segons jo crec i veig és un tòpic que ens va en contra, un vulgar atac per minar la nostra confiança i destruir el nostre convenciment en favor de la Catalunya Lliure. És com si ens repetissin contínuament allò que és deia sempre, que els catalans no som capaços d’autogovernar-nos i això és totalment fals.

Podria ser aquesta última escenografia, dels sis mossos rodejant Hassel, la perversa intenció de mostrar-nos odiosos i perversos davant nostre i del món, tal com una “Espanya en petit”.

No patiu, això no serà, quan sortim d’aquesta colonial autonomia d’ofec angoixant, respirarem l’aire fresc de la llibertat com a Catalans, un poble d’esperit respectuós i agraït, un poble obert i lliure.

Europa i el món han de triar, com volen ser, catalans o talibans, la honradesa dels catalans o la picaresca i rapinya dels espanyols.

Els primers que s’hauran de decidir, com volen Europa, són els Jutges europeus que, ara mateix, estant estudiant i deliberant sobre els drets de Catalunya i dels seus legítims representants de l’octubre del 2017, ara al Consell de la República, institució del govern català legítim a l’exili de Waterloo.

PS. Comentaris esmentats:

Núria Coma
24.11.2022 · 22:26

La imatge és realment provocadora repulsiva i denigrant.
Hassel es va equivocar a parer meu, quan va afirmar allò que faria més mal a l’estat estant a la presó que a l’exili.
L’estant matxucant, li faran pagar tants anys com puguin i més, perquè són gentussa venjativa, xulesca i fastigosa.
Vergonya d’españa i cada vegada més també vergonya de Catalunya que els governants s’ho han preparat molt bé per salvar els peixos grossos i se’ls en fot tanta injustícia cap a la gent, la bona gent, la noble gent que els va defensar.
Vergonya senyors, vergonya.

Josep Usó
24.11.2022 · 22:12

L’actual Generalitat actua com Espanya. I com no pinta res enlloc, sobreactua. Més enllà de tota la resta, s’endevina la intenció que Pablo Hassel es passe tota la vida tancat a la presó. Al temps.

Marià Puig
24.11.2022 · 22:13

Per a les persones amb mentalitat democràtica, és incomprensible. Per a “ells”, és un joc de prepotència i poder. Un dels milers de motius per als quals volem que ens deixin tranquils i marxin.

Carme Garcia
Carme Garcia
25.11.2022  ·  07:02

Al meu parer el cos del Mossos de Esquadra podria desapareixer, total tenen els mateixos tics i comportaments que la Guardia Civil i la Policia Nacional., en algun moment es varen comportar com una policia democràtica, però actualment no, el C Elena que avui ha sigut reprovat al Parlament i que tot quedarà igual, ha fet una neteja de tot el que podia fer tuf a democràcia dins el cos.

Pepita Carlos
Pepita Carlos
25.11.2022  ·  07:08

Gràcies sr. Partal pel seu article, és incomprensible l’actuació que varen tenir envers aquest noi en el judici.
No sé qui té la culpa i qui ho permet.
Però INDECENT.

sebastia puig
sebastia puig
25.11.2022  ·  07:13

hem fa fastic la fotografia i en que s’ha convertit aquest pais amb els esbirros a sou del estat. I el que ve no es pas millor, tant si quanya el psc o s’hi fan tripartit. Pena !

Manel Margalef
Manel Margalef
25.11.2022  ·  07:52

ÉS VERGENYÓS, però no ens ha d’estranyar, fa molt de temps que jo vaig dient que al cos de Mossos s’hauria de fer neteja d’elements “espanyolises”, que es van apuntar a Mossos i venien de cossos de seguretat espanyols, van importar maneres, ideologia i l’esperit que ja havien après. Amb tot això, que segur que coneixem molta gent, no hi ha hagut cap Conseller d’Interior que hagi estat capaç i prou valent de fer-ho, no acabo d’entendre el perquè però mentre no es faci no ens ha de sorprendre veure aquesta mena d’actuacions. Tot està en consonància amb els govern que actualment tenim.

Maria Luiza de
Maria Luiza de
25.11.2022  ·  08:02

Jo no sé qui fa aquests protocols, però a mi em porten xavals de 28 anys (“MENAs”) per visita mèdica amanillats i amb 4 Mossos d’Esquadra. Un despropòsit.

Pep Agulló
Pep Agulló
25.11.2022  ·  08:13

COPIEN ELS EXCESSOS I PREPOTÈNCIA DE LA GUÀRDIA CIVIL

1/ Ja hem vist els prejudicis que hi ha entre els togats espanyols. La fèmina que provoca, el raper que és un semideliqüent, etc… Els Mossos alimenten aquesta idea i saben com agraden a l’estament judicial aquests excessos tan espanyols.

2/ Hasél compleix condemna doble, per ell i per Valtònyc que campa lliure, i pels rapers que vinguin. La venjança i l’escarment són marca de la casa…

Una miserable Espanya petita.

Jordi Torres
Jordi Torres
25.11.2022  ·  08:20

És el que passa quan vius en un país ocupat.

Pere Subirana
Pere Subirana
25.11.2022  ·  08:52

La policia colonial fa la seva feina.

Albert Miret
Albert Miret
25.11.2022  ·  08:53

És per a fer coses així que el senyor Elena va canviar el cap dels Mossos fa quatre dies? En fer-ho, pretenia que l’únic cos de policia europeu de la península es transformés amb la Guàrdia Civil? Doncs apa, que el nou cap, per començar ja pot saludar.

Francesc Rodríguez
Francesc Rodríguez
25.11.2022  ·  09:08

Recordem aquests fets, no fos cas que algú replicant un nou 1-oct, torni aplaudir als sipais. Gràcies Sr.Partal per ser tant clar i concís.

Amadeu Casamayor
Amadeu Casamayor
25.11.2022  ·  09:15

Els Mossos fan honor al seu nom.
Vull recordar que ja va ser creat inicialment com un cos repressiu per lluitar contra els que seguien defensant les institucions de Catalunya.

Joan López
Joan López
25.11.2022  ·  09:38

Qui hi ha a darrere?
Mot senzill aquet govern venut i traidor de ERC i el conseller Elena.

Mònica Vidal
Mònica Vidal
25.11.2022  ·  09:44

Si el que diu l’Estanislau Fons és cert (i no en dubto) no sé per què fan veure que el jutgen doncs ja està judtat d’antuvi.

Joan Cuscó
Joan Cuscó
25.11.2022  ·  09:50

Interior i part dels mosssos tenen un problemaI i aquest problema és Puigdemont.

Ferran Mier
Ferran Mier
25.11.2022  ·  10:10

Explicació: El comissari ESTELA -traslladat a Lleida- ha volgut donar una bufetada a Elena, i ho ha fet a la cara d’en Pablo Hasel.
I per el que veig, ho ha aconseguit -ningú ho comenta. L’editorial TAMPOC.

Joan Jorba
Joan Jorba
25.11.2022  ·  10:14

L’actuació partidista d’aquesta policia venjativa és el reflexa de l’actuació del govern a qui representa i com vostè diu sentir Partal, és un dels molts exemples dolents que donem com a país. Crec que ha n’hi ha prou de parlar d’ERC com un partit independentista. No ho és!!. Només ens cal rectificar el sentit del nostre vot perquè la direcció actual d’aquest partit no tornin a governar cap institució de Catalunya.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
25.11.2022  ·  10:15

És una versió en actitud actualitzada del 23-F. Per a que no oblidem ” Todo el mundo al suelo, coño. Que nadie se mueva”. Cada dia fan més mèrits per que estimem aquesta Espanya.

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
25.11.2022  ·  10:18

Tinguem clar d´una vegada que vivim en país ocupat, per molt que dissimulin els d´allà i els d´aquí.

Carles Serra
Carles Serra
25.11.2022  ·  10:48

I tant Sr. Lluí Paloma 00:48 i tant.
Gràcies Vicent per fer aquesta denuncia que no sortirà a la majoria dels mitjans de comunicació, ja que dir TV3 a d’ER.
Molts records en aquest gran revolucionari d’esquerres i d’una consciència social com ningú, aquest Elena ara d’ER; això d’ER quin cau de BOTIFLERS/MENTIDES

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
25.11.2022  ·  11:16

Es l’embriaguesa del poder! Necessita demostrar-se a sí mateix que fa el que vol i com vol, i que els demés, els ciutadans de carrer, només snom cucs insignificants. Cal humiliar i aniquilar a tot el que gosi oposar-se o criticar al poder sobretot per a donar exemple i que ningú el segueixi.

I així estem: ocupsats, amb una policia venjativa i uns jutges inútils i parcials. (Per cert: el jutge no podia fer fora de la vista a la banda de mossos, i ordenar treure les manilles a un dels acusats? per què no ho va fer?).

En quant a la conselleria de interior caldria la dimissió fulminant de tots els caps responsables. I millor fora nomenar un conseller capaç de posar ordre en una conselleria tan important com aquesta.

És clar que tot plegat és conseqüència de un Govern rendit i covard, desgraciadament.

Jordi Alou
Jordi Alou
25.11.2022  ·  11:24

El petit territori colònia de l´Imperi Residual Castellà no fa res mes que humiliar a qui fa nosa. Pablo Hasel ha demostrat que davant d´una possible acusació es millor fotre el camp.

Tomas Pérez
Tomas Pérez
25.11.2022  ·  11:31

D’acord amb l’editorial del director i en esbrinar qui hi ha al darrere d’aquesta ignomínia.
Ja tenen la “FOTO”, no la que volien tots, però sí la d’avís per tots nosaltres i feta al gust dels d’allà i els d’aquest desgovern, menys els familiars, amics i els del 52% de compatriotes nacionals. Imatge de venjança, humiliació i de vergonyosa democràcia, que cada cop s’assembla més a la d’una Ñ en la que se’n miralla aquest país nostre, gràcies als gestors autonòmics del Regne.

Antoni Cerdà
Antoni Cerdà
25.11.2022  ·  11:40

Les policies no tenen altre forma de control sobre els detinguts que la força?, no hi ha altre manera sense fer servir la força?, què ensenyen a les escoles de policia?.
En ple segle XXI, encara estem usant metòdes de la edat mitjana, molt lamentable.

Joaquim Casaponsa
Joaquim Casaponsa
25.11.2022  ·  12:01

Qui és el cap dels mossos a Lleida? Potser es pot entendre tot

PEPE PEDREGAL
PEPE PEDREGAL
25.11.2022  ·  12:35

La imatge dels Mossos amb Pablo Hasel és la mateixa de la del Lute i la Guàrdia Civil. Això vol dir que l’evolució dels Mossos al segle XXI és anacrònia i nefasta. Molts pensàvem que la policia catalana seria diferent dels cossos policials de les espanyes, però només es diferencien a l’uniforme. Aquest cos policial ha perdut l’oportunitat de ser una policia exemplar i estimada pels seus ciutadans.

Toni Cortadellas
Toni Cortadellas
25.11.2022  ·  12:43

Sempre he dit i continuaré dient , per que així ho crec , que qui munta els dispositius dels mossos es un inútil .
N´he vist molts de dispositius que confirmen la meva opinió .
No ve al cas , però també son uns delinqüents : la conducció temerària en els “carrusels” , es un DELICTA i qui la ordena es un DELINQÜENT .

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
25.11.2022  ·  13:33

Però per què caram envolten amb sis mossos un Pablo Hasel emmanillat?

Per recordar-li, a Hasél i a tots els Haséls, que quan defens polítics catalans pseudoindependentistes et trobaràs sempre abandonat a la teua sort, custodiat per la policia autonòmica i davant la justícia de la Corte del Reino de España.

Els polítics que vas defendre només faran, en el millor dels casos i anant bé, un parell de tuits i en el pitjor, res.

Això sí que ens hauria d’indignar.

Joan Benet
Joan Benet
25.11.2022  ·  13:36

Estem a mans d’una colla de merdósos…
Hauríem de reflexionar sobre com hem permès que adquireixen tot aquest poder i treballar activament per arrebatar-los-hi…
Són autoritaris fins al moll d l’ós i uns dictadors en potència.

Carles Benito
Carles Benito
25.11.2022  ·  13:38

DEIS QUE HI ESTAU TREBALLANT…

UN COP MÉS AGRAIREM
EL VOSTRE TREBALL
SI ENS PODEU ACLARIR

QUI HA PROMOGUT
AQUEST
ESPECTACLE MISERABLE

I TAMBÉ QUI L’HA PERMÈS

GRACIES JA
PER INTENTAR-HO

josep ortinez
josep ortinez
25.11.2022  ·  14:45

Algú ha posat ‘Vergonyós’.
És cert. Però jo encara diria més. Ridícul i poca pena. Impotents malgrat tot devant la gran força de Pablo.
Llepaculs de miseria.

Mercè Gamell
Mercè Gamell
25.11.2022  ·  15:34

Em pregunto què deuen pensar els mossos que seuen allà, perquè deuen veure la bestiesa igualment.

Gerard Palacín
Gerard Palacín
25.11.2022  ·  17:47

La justícia d’aquest país pot fer les barrabassades més grosses sense n i immutar-se. Naturalment que escandalitza als ciutadans veure a Hasel voltat de 6 mossos d’esquadra amb els fusells apunt de disparar, al davant del jutge.
Algú respondrà d’aquesta ofensa a Hasel i a tota la ciutadania? No, perquè son uns covards que permeten la venjança de les “forces de l’ordre i de la justícia”. Una ignomínia més contra la dignitat de les persones, amb voluntat de fer mal. I no pagaran ni uns ni altres?

Mercè Arderiu
Mercè Arderiu
25.11.2022  ·  19:25

Totalment d’ acord. De fet el fet de presentar algú emmanillat públicament quan encara no hi hasentència ferma i rodejat per un nombre clarament excessiu de policies pretén donar una imatge de perillositat iculpabilitat que és contrària a la presumpció d’ innocència i estàrecollit en una directriu europea que Espanya encara no ha transposat malgrat el terminiper fer- ho finia a mitjans del 2018. Val a dirqueaixò el potajudaren la causa davant el TEDH.

Joan Josep Fortuny
Joan Josep Fortuny
25.11.2022  ·  19:31

Qui hi guanya en presentar Hassel com in element perillós? Per un cantó el propi Pablo am la denúncia del estat represor anti-democratic. Per l’altre l’extrem dreta per que amb la imatge poden justifica que es antisocial. El que queda clar és que cal canviar el nom al Cuerpo de los Mozos de la GC.

Jordi Camprubí
Jordi Camprubí
25.11.2022  ·  20:26

Voleu dir que tots aquests mossos envoltant al Pablo no son ex policias nacionales o guardias civiles ara al cos de mossos?

Maria Rosa Biadiu
Maria Rosa Biadiu
25.11.2022  ·  20:47

Despres de tants despropòsit he perdut l’admiració i confiança que tenia pels mossos. Aquí hi ha un gat amagat. Els mossos no seran sempre nostres!

Joan Royo
Joan Royo
25.11.2022  ·  21:49

Dels mossos podem esperar qualsevol cosa, i ara més que tenen un gos de presa socialista com a conseller d’Interior. Fareu bé d’esbrinar qui ha estat el responsable directe d’aquest aquelarre. En últim extrem el responsable és Aragonès. Podrà dormir tranquil si ha vist aquestes imatges?

Josep Vilà
Josep Vilà
25.11.2022  ·  22:28

Jordi Torres l’encerta: vivim en un país ocupat i l’aparença de normalitat no pot amagar la guerra bruta contra els sublevats.
I els Mossos, fan un trist paper … són simples mossos de l’amo España.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any