Sóc Josep Maimí i Girbal, d’Arenys de Munt, un dels pares que no ha pogut matricular la seva filla a l’Institut Sunsi Mora de Canet de Mar. El fet en si potser no té cap importància, però la poca predisposició i el silenci del Departament d’Ensenyament no són normals. Si a la nova Catalunya independent hem de tenir un departament com aquest no sé si val la pena l’esforç.

Voldria explicar els fets. A Canet de Mar fa tres anys que es va crear un nou institut, el Sunsi Mora, que es caracteritza per la innovació en la línia pedagogia. Aquesta setmana en va sortir un reportatge  a TV3. Al juny, quinze famílies dels pobles veïns en vàrem quedar fora de les llistes de preinscripció per al primer curs.

Aquest curs, a Canet hi havia d’haver sis línies. Hi havia pressupostada una nova línia per a l’institut Domènech i Montaner, però aquest institut no va necessitar aquesta nova línia i vàrem demanar als serveis territorials que fos assignada al Sunsi Mora. Però la Sra. Carmina Pinya, directora dels Serveis Territorials del Maresme, ho va denegar. Va argumentar que Canet ja tenia les necessitats cobertes. En canvi, a Sant Vicenç de Montalt els han donat una línia i realment no la necessitaven. Llavors per què es fan les portes obertes als instituts?

A les quinze famílies els han assignat instituts diferents. En el nostre cas, un institut que ni tan sols havíem posat a la pre-inscripció. Els serveis territorials van dir al Sunsi Mora que les famílies estaven conformes amb la nova assignació i això no és veritat. També li van dir que l’institut d’Arenys de Munt aplicaria una pedagogia similar al Sunsi Mora, cosa que tampoc no és veritat.

Com que no hi estàvem d’acord, vam continuar. Fa més de tres mesos, vam entrar pel registre dels serveis territorials una carta adreçada a la consellera, la Sra. Meritxell Ruiz. I no n’hem tingut resposta. He fet una reclamació per la web de la Generalitat, que no ha tingut resposta. A principi de setembre, vam demanar hora per parlar amb la consellera i encara esperem que ens concedeixin entrevista. En resum, el Departament d’Ensenyament no respon. Juguen amb el temps. Ho sabem, ens respondran a final de curs.

Fem bandera de la innovació a l’ensenyament, però no potenciem el que tenim. Què passa amb l’institut Sunsi Mora? A qui no l’interessa que creixi més? En quines mans està el Departament d’Ensenyament? Per què es fan jornades de portes obertes si no pots triar?

Volem tenir dret a triar escola.

La gent ha de saber què passa.

Moltes gràcies.

Josep Maimí i Girbal

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]