El parlament de les Illes ha retirat avui el llaç groc que tenia a la façana i que havia estat col·locat per Més per Mallorca (Més), després de la petició de la junta electoral, que va acordar ahir requerir a Més per Mallorca i al president del parlament, Vicenç Thomàs, que en un ‘termini màxim de 24 hores’ ordenés la retirada dels llaços grocs de la cambra.

La junta electoral es va pronunciar arran que el PP de les Balears denunciés la col·locació del llaç, després d’haver presentat dos escrits a la mesa per sol·licitar-ne la retirada.

El PP va recordar que l’article 50 de la Llei Electoral fa referència a la neutralitat dels espais públics en període electoral, per la qual cosa considera que, després de la publicació en el BOE de la convocatòria d’eleccions el passat 24 de setembre, “mantenir el llaç groc a la façana de la institució contravé aquest article”.

El passat 10 de setembre MÉS per Mallorca va col·locar el llaç en un dels balcons dels despatxos dels diputats. Després de penjar el llaç, minuts abans del ple, el portaveu parlamentari de la formació, Miquel Ensenyat, va assegurar que era ‘un símbol de denúncia emparat per la llibertat d’expressió’. ‘És una manifestació cívica i pacífica d’una idea. Qui no en comparteixi el significat té infinites maneres d’expressar-ho, però mai ocultant o negant l’expressió de qui pensa diferent’, va defensar abans d’afegir que el llaç ‘no va en contra de res, ni de ningú’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.