El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha dit en una entrevista a Onda Cero que la gestió d’una declaració unilateral d’independència a Catalunya no dependria de l’estat ni del president del govern espanyol sinó dels ‘tribunals de justícia’, perquè considera que ‘el dret no l’aplica el govern ni el president sinó els tribunals’. Segons Iglesias, cal obrir un procés constituent a l’estat espanyol per abordar la qüestió territorial perquè, si no, ‘no és viable en termes jurídics’.

‘Els primers a parlar de plurinacionalitat hem estat nosaltres’, ha recordat el líder de Podem, tot afegint que ‘Espanya és un país de països i amb ciutadans que tenen sentiments nacionals diferents’.

‘Desconfio molt de Mas, és el millor aliat del PP’

El secretari general de Podem ha estat especialment crític amb el president de la Generalitat de qui ha dit que no es refia per les polítiques econòmiques que està aplicant a Catalunya i perquè la seva formació és un dels ‘millors aliats històrics’ del Partit Popular.

Iglesias ha insistit en què no es partidari que Catalunya marxi de l’estat espanyol però sí de la ‘seducció’: ‘Si aquells que volem construir un país plural, un país de països, fem servir un discurs diferent a Catalunya, la voluntat de la major part dels catalans serà diferent’. ‘Crec que ningú ha fabricat tants independentistes com el PP’, ha exclamat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.