Òmnium Cultural ha denunciat a les Nacions Unides la ‘impunitat policíaca per la violència de l’1-O’. Des de Ginebra, l’entitat ha reclamat una ‘investigació efectiva’ de l’actuació policíaca de l’1-O perquè ‘dos anys i mig després de la celebració del referèndum els responsables de les càrregues indiscriminades gaudeixen de total impunitat’. En el marc de la sessió plenària del Consell de Drets Humans, com a membre de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, Òmnium ha presentat un informe que denuncia que l’estat espanyol ‘incompleix’ Convenció contra la Tortura de les Nacions Unides.

En l’informe, l’entitat demana una ‘investigació ràpida i efectiva’ de l’actuació policial de l’1-O per ‘castigar tots aquells que van perpetrar, ordenar o tolerar la brutalitat policial’. El text assegura que ‘les autoritats espanyoles han violat la seva obligació de portar a terme una investigació efectiva d’ofici per identificar i castigar els autors’.

El text també reclama ‘suspendre de les seves funcions tots els oficials i comandants sospitosos i, si són condemnats, que se’ls expulsi de manera immediata de les forces de seguretat’. Finalment, també reclama ‘d’anul·lar i retirar totes les medalles, bonificacions i promocions atorgades des del govern espanyol als policies que van exercir directament la violència sobre la ciutadania’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb