La vice-presidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha avançat que dilluns que ve hi haurà l’orde de la Conselleria d’Hisenda per a començar a elaborar el pressupost per al 2020 des dels diferents departaments. El treball, per tant, ‘està en marxa’ i ‘no s’ha tingut en consideració’ la pròrroga dels comptes del present exercici.

Així ho ha afirmat Oltra en la conferència de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha explicat que normalment surt abans però en any electoral, com va ocórrer en el 2015 i com aquest, sol sortir ‘per aquestes dates’. Preguntada sobre si es planteja el tancament anticipat del pressupost actual, ho ha negat: ‘Seguim en principi amb el full de ruta que ha marcat Vicent Soler’.

La vice-presidenta ha recordat que hi ha prevista per a aquest dilluns una reunió entre la ministra d’Hisenda en funcions espanyola, María Jesús Montero, i el president Ximo Puig, a partir de la qual la Generalitat tindrà ‘un escenari’ al qual atenir-se, que espera siga ‘més favorable’. ‘El full de ruta continua i la reunió de dilluns és important, tindrà una influència en el full de ruta que es trace’, ha incidit.

Respecte a si s’apostarà per uns comptes expansius en el 2020 o conservadors quant a la despesa davant la situació actual, ha tornat a incidir en la necessitat d’esperar a veure en quins termes es planteja l’orde d’elaboració del pressupost. Segons ha dit, cal ser ‘optimistes sempre’ i una vegada surti l’orde es veurà ‘en quins marges’ es mouen.

També ha criticat que el PP al·ludeixi als ‘pressupostos ficticis’ del Consell del Botànic quan ells consignaven ‘milions de milions en vendes d’immobles’ que després no es produïen: ‘Sempre parla qui més ha de callar’.

‘No tenim uns pressupostos ficticis, tenim una partida reivindicativa de 1.325 milions, amb transparència i honestedat. Les partides que es pintaven en els pressupostos del PP sí que eren per a eixir a córrer’, ha afirmat.

Respecte a les declaracions de la ministra Montero en les quals deslligava els ajustos a realitzar en les comunitats de la falta de transferència de les entregues a compte, ha insistit a esperar a la reunió de dilluns: ‘Una vegada es produïsca podrem valorar l’actitud del Govern, abans és fer soroll quan el que es necessita en aquest país és una mica més de silenci i responsabilitat. Nosaltres ens apuntem a la responsabilitat’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.