Un dels aspectes que més tensió ha dut al govern del Botànic ha estat l’enfrontament entre la vice-presidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que va arribar fins i tot a les xarxes. Finalment s’han reunit, han fet les paus i han acordat de començar a fer reunions tècniques per a crear sengles oficines de denúncia de violència masclista: una a la Ciutat de la Justícia de València, amb l’objectiu d’agilitar la burocràcia, i una altra al Centre Dona 24 Hores per a acompanyar les dones en el procés de denúncia.

L’acord l’ha anunciat Oltra després de la reunió interdepartamental del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, a la qual també ha assistit Bravo. Totes dues han parlat per primera vegada després de la polèmica entorn de la futura comissaria específica que albergarà la Ciutat de la Justícia. Oltra ha explicat que Bravo havia reconegut que calia més coordinació. I ha afegit: ‘No és una qüestió de llimar diferències, sinó d’eficàcia a l’hora de transmetre la informació.’ Ha explicat que l’oficina de la Ciutat de la Justícia servirà ‘perquè els papers siguin més àgils’ i que l’avaluació de riscs comenci tna bon punt es presenti la denúncia; en canvi, la del Centre Dona 24 Hores pretén ‘acompanyar les dones en el procés de la denúncia’, sobretot les que visquin en situació d’extrema vulnerabilitat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.