La vice-presidenta de la Generalitat, Mònica Oltra, ha criticat la comparació feta per la secretària general del PP del País Valencià, Eva Ortiz, entre l’assetjament feixista de què havia estat víctima Oltra i la samarreta amb la cara de l’ex-president Francisco Camps que va lluir l’any 2009. ‘Hi ha hagut persones que han portat a l’hemicicle de les Corts samarretes amb la cara d’un dirigent del PP’, ha dit Ortiz, després d’haver expressat la condemna del PP a l’atac contra Oltra.

‘Em sembla indignant que una alta dirigent política compare la samarreta de Camps que jo em vaig posar amb els feixistes que, encaputxats i amb la cara tapada per una màscara d’un assassí en sèrie, van venir durant la nit a la porta de ma casa’, ha dit durant la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell. Visiblement enfadada, ha afegit que si Eva Ortiz ho deia seriosament, potser ja no calia que existís Espanya 2000.

La vice-presidenta del Consell ha negat que l’atac de què va ser víctima a casa seva fos un escarn, ja que no havia tingut cap intenció política o social més enllà d’amenaçar. ‘Un escarn es produïx quan un col·lectiu que fa una reivindicació política protesta, a la llum del dia i amb la cara descoberta, davant un personatge polític sobre qüestions relacionades amb l’exercici del seu càrrec’, ha explicat. I ha afegit que una vegada els membres d’un grup partidari de la tauromàquia li van fer un escarn i ella els va atendre.

‘Cada partit i cada persona ha de decidir amb qui vol estar, amb la democràcia o amb el feixisme. Aquí no hi cap l’equidistància’, ha avisat Oltra, i ha dit que la comparació del seu atac amb un escarn donava cobertura als nazis i als feixistes.

L’advocacia de la Generalitat ha denunciat l’atac al domicili de la vice-presidenta davant la fiscalia. Segons fonts pròximes, la denúncia, en què hi ha adjunts els vídeos de l’atac que Espanya 2000 va penjar a les xarxes socials, considera que l’acció podria ser constitutiva de delictes d’assetjament, odi i desordres públics. La denúncia va ser sol·licitada dijous pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb