Noves proves publicades per la Cadena SER demostren la implicació del Barça, a través de l’empresa I3 Ventures, en una guerra bruta a les xarxes per preservar la reputació del president del club, Josep Maria Bartomeu, i a la vegada difamar contra jugadors del primer equip, opositors i fins i tot polítics i entitats independentistes. Pels serveis d’I3 Ventures, el club va pagar gairebé un milió d’euros.

El Barça té contractada una empresa per a desprestigiar Messi, Guardiola i polítics independentistes 

El programa ‘El larguero‘ ha publicat un informe de trenta-sis pàgines, signat per Nicestream (matriu de I3 Ventures), on desglossen dades només disponibles pels administradors —els impactes i l’abast dels missatges— de sis comptes a les xarxes socials, que servien per desinformar i difamar.

Consulteu ací l’informe:

Els comptes en qüestió són Més que un club (66.000 seguidors), Respeto y Deporte (56.000), Alter Sports (27.000), Sport Leaks (21.000), Justicia y Diálogo en el Deporte (8.500) i Jaume, un film de terror (5.000).

Segons la SER, el Barça ha reconegut l’existència de l’informe de Nicestream, que és un document que el club ha anat rebent de manera periòdica i actualitzada. Ahir el Barça va emetre una nota de premsa assegurant que I3 Ventures ‘no té cap vincle amb aquests comptes i si es demostra qualsevol relació, el club rescindirà immediatament la seva relació contractual’.

En el mateix comunicat, el club amenaçava amb accions legals contra la ràdio i els periodistes que han destapat l’escàndol si no rectificaven la informació.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb