Nova polèmica a la selectivitat: queixes per un exercici en l’examen de disseny

  • Alguns alumnes es queixen que els van demanar un dibuix a una escala que era pràcticament impossible de representar

VilaWeb
Imatge d'arxiu d'un examen de selectivitat.
Redacció
07.06.2024 - 16:42
Actualització: 07.06.2024 - 17:38

Nou nyap a la selectivitat d’enguany. En un exercici de l’examen de disseny, han demanat un dibuix a una escala que era pràcticament impossible de representar, segons que ha avançat Catalunya Ràdio. L’equip docent de l’escola Massana, al Raval de Barcelona, ho ha posat en coneixement dels coordinadors de les PAU, perquè consideren que s’ha fet un càlcul “a una escala completament errònia i irreal”, segons que recull Betevé i ha confirmat VilaWeb.

Fonts del Departament d’Universitats han explicat a VilaWeb que ho havien consultat amb el Consell Interuniversitari de Catalunya, l’ens encarregat de preparar els exàmens. Arran de l’error, s’ampliaran els criteris de correcció. Concretament, es considerarà vàlida qualsevol escala amb què hagi estat resolta la representació. També diuen que durant l’examen es van resoldre els dubtes sobre l’enunciat.

Uns quants usuaris s’han queixat a X de l’error:

L’exercici era inclòs en l’opció B i valia mig punt. Demanava als alumnes de dibuixar la imatge gràfica d’unes sabatilles en una capsa a una escala 1:20 sobre un paper DIN-A3. La polèmica reia en les mides, perquè les vistes eren molt petites i feien que  el disseny plantejat fos impossible, segons que diuen els docents de la Massana.

Error en l’examen de literatura castellana

Fa un parell de dies, ja es va detectar un error en l’examen de literatura castellana. En aquest cas, contenia un poema que no formava part del temari que els alumnes havien d’estudiar per als exàmens de les PAU. Concretament, era l’obra “Mientras por competir con tu cabello” de Luis de Góngora, que no era inclòs entre els vint de l’Antología de Poesía del Siglo de Oro, una de les lectures prescriptives del curs. Els alumnes n’havien de fer un comentari de text que comptava 4 punts del total de 10 de la prova.

A conseqüència d’aquest fet, el Consell Interuniversitari de Catalunya ha ofert als alumnes la possibilitat de tornar-se a examinar la setmana vinent de la segona part de l’examen d’aquesta matèria, que és la corresponent al comentari de text.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor