El govern de la Generalitat ha tapat la pancarta que hi ha penjada al balcó del Palau de la Generalitat amb una que té un llaç blanc ratllat en vermell. Com l’anterior, que no ha estat retirada i tenia un llaç groc, conserva la frase en català i anglès ‘Llibertat presos polítics i exiliats’.

 

En una de les finestres al costat del balcó, a més, s’hi ha penjat una pancarta que reivindica la llibertat d’expressió. El president de la Generalitat, Quim Torra, va dir que seguiria les recomanacions del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i despenjaria la pancarta del balcó principal, però que s’hi mantindria la reivindicació política amb uns altres símbols.

La conselleria de Polítiques digitals i administració pública també ha penjat un llaç blanc ratllat en vermell d’un dels balcons de la seva seu.

La Junta Electoral espanyola es reunirà a les 17 per analitzar la situació després d’haver expirat el termini que va donar a Torra per a retirar els llaços grocs i estelades dels edificis de la Generalitat. Té sobre la taula les fotografies que dimarts li va enviar la delegació del govern espanyol a Catalunya. Acrediten que després de les tres de la tarda de dimarts encara hi havia llaços grocs a les façanes del Palau de la Generalitat i les conselleries de Governació, Cultura, Territori, Empresa, Interior, Economia, Agricultura i Salut.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.