Selectivitat 2022: ja es poden consultar les notes a Catalunya

  • Els estudiants sabran primerament la nota dels exàmens i, dies més tard, es faran públiques les notes de tall de cada grau i universitat

VilaWeb
Redacció
28.06.2022 - 18:40
Actualització: 28.06.2022 - 22:01

D’ençà que va començar el mes de juny, milers d’estudiants s’han examinat de les proves per a accedir a la universitat. A les Illes i al País Valencià la selectivitat es va acabar dijous, dia 9, i al Principat el dia 16. Tots els alumnes que s’hi han presentat han hagut d’enfrontar-se als cinc exàmens de la fase obligatòria i als de tres assignatures opcionals, a la fase voluntària. Acabades les proves, els estudiants frisen per tenir-ne els resultats i saber si podran entrar o no al grau i a la universitat triats. Quin dia se sabran les notes dels exàmens de selectivitat 2022? Quan sortiran les notes de tall?

Quan se sabran les notes dels exàmens de selectivitat 2022?

A Catalunya, els estudiants des d’aquesta tarda ja poden consultar les notes de tall. Han d’accedir al portal d’accés a la universitat  i introduir les seves dades, DNI i contrasenya.

Com demanar la revisió de la selectivitat?

Les sol·licituds es fan al Portal d’accés a la universitat en els terminis establerts, en el cas de la revisió fins al primer de juliol. L’alumne podrà sol·licitar o bé verificació de la qualificació o bé nova correcció. Tots dos sistemes són excloents en la mateixa matèria. Mentre que la verificació de qualificació comprova que no existeixen errors formals o errades en el càlcul final, la nova correcció esmena possibles errades en l’avaluació de continguts.

En el cas de la nova correcció, la nota final serà el resultat de la mitjana de les qualificacions dels dos correctors. Si hi hagués una diferència de dos o més punts entre aquestes, s’efectuarà d’ofici una tercera correcció. Els resultats finals es publicaran el 8 de juliol.

Els estudiants del  País Valencià  i de les Illes, saben els resultats des del dia 14 de juny i els que ho han volgut ja han pogut demanar revisió dels exàmens.

Tot i que els resultats a tot el país se sabran durant el mes de juny, els examinands hauran d’esperar fins a mitjan juny per a saber les notes de tall oficials de cada grau i, per tant, per a saber si entren a la universitat i als estudis que volen.

Com es calcula la nota de tall?

A partir del moment que es comuniquin les notes, cada estudiant es podrà calcular la seva nota de tall. Cal tenir en compte la nota mitjana de batxillerat, que computa un 60% de la nota final –sobre 10 punts–, i la nota obtinguda a la fase general, que representa el 40%. A més, els qui s’hagin examinat de la fase específica podran sumar-ne fins a quatre més i arribar a un màxim de catorze punts. Per calcular la nota de tall, podeu anar ací.

Quan sortiran les notes de tall?

Un cop se saben les notes dels exàmens, els estudiants hauran d’esperar a saber quina és la nota de tall d’enguany pel grau i la universitat que han escollit com a primera opció. Serà aleshores quan sabran si entren o no als estudis que volen. El document amb les notes de tall 2022 el publicaran a mitjan juliol al Portal d’accés a la universitat, tot i que encara no han assenyalat el dia exacte.

Mentre espereu les notes de tall d’enguany, podeu consultar les qualificacions del 2021 en aquest PDF:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor