‘Ningú no va colpejar a ningú.’ És el que ha dit un agent de la Guàrdia Civil que va intervenir al casal de les Cotxeres de Canyamars (Dosrius) en la seva declaració com a testimoni al judici contra el procés. L’advocat Andreu Van den Eynde ha insistit a preguntar fets molt detallats, com el fet que es colpegés una dona amb crosses o arrenquessin la camisa d’un home i, després, el colpegessin quan mirava d’escapar. L’agent, però, ha reiterat que no havien colpejat ningú. A causa d’això l’advocat li ha demanat si després d’aquell dia ha revisat l’actuació amb els vídeos enregistrats. ‘No els he vist perquè ho vaig veure’, ha contestat.

Com el president de la sala no permet la reproducció de vídeos durant la declaració de testimonis no s’ha pogut reproduir vídeos d’aquell dia com aquests:

Van den Eynde també li ha demanat si els agents portaven la identificació ben visible, davant del que el guàrdia civil ha contestat amb rotunditat que sí.

Després, l’advocat Jordi Pina li ha recordat que ha jurat dir la veritat i ha insistit a preguntar-li si estava ‘completament segur’ que cap agent de la seva unitat colpegés manifestants. Davant d’això ha dit que no va veure que cap dels seus companys que eren al voltant ho fes, però que certament no sap si més enllà d’això va passar.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb