El govern català fa costat a les entitats que es puguin veure afectades per la sanció que la comissió antiviolència espanyola vol imposar per la xiulada al rei i a l’himne espanyols. Ho ha dit la vice-presidenta i portaveu del govern, Neus Munté, que ha etzibat: ‘Potser haurem d’arribar a la conclusió que exhibir banderes preconstitucional surt gratis i que exercir la llibertat d’expressió està penat. No sé quina mena d’estat democràtic és aquest.’

Multes per la xiulada al rei i a l’himne espanyols

La comissió antiviolència proposa una multa de 66.000 euros al Barça per no haver evitat l’eixordadora xiulada de l’himne d’Espanya i de Felipe VI a la final de la Copa al Camp Nou entre el Barça i l’Athletic de Bilbao. També vol imposar multes a la Federació Espanyola de Futbol i a les entitats sobiranistes. I a l’Athletic de Bilbao, que li toca una multa de 18.000 euros. La comissió antiviolència ha anunciat aquests procediments administratius, que encara no són sancions en ferm.

La Federació Espanyola de Futbol, com a organitzadora del partit, es pot endur la multa més grossa: 123.000 euros. De les entitats sobiranistes, la sanció més forta és per a Catalunya Acció, de Santiago Espot, amb 90.000. Quant a la resta d’entitats signants del ‘Manifest per la xiulada a l’himne espanyol i al rei Felipe de Borbón’ (Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret de Decidir, el sindicat CADCI, Internacional Comission of European Citizens, Fundació President Macià, Ara o Mai!, Catalunya diu Prou, Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya, Societat Catalana de Lliure Opinió, Moviment de Cultura Popular El Sotrac i Units per Declarar la Independència de Catalunya), es proposa que paguin una multa de 70.000 euros cadascuna.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb