Featured Video Play Icon

El Zoo de Barcelona ha donat la benvinguda a un girafa, nascuda el 13 de juliol, que ha resultat ser un mascle i que es troba en un bon estat de salut. Les girafes del zoo pertanyen a la subespècie rothschild, classificada en perill d’extinció per la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN). L’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA) té en marxa un programa de conservació d’espècies amenaçades (EEP) específic per les girafes, del que forma part el Zoo de Barcelona i que actualment està coordinat pel Zoo de Gelsenkirchen (Alemanya).

Vegeu aquest altre vídeo:

La nova cria va néixer amb total normalitat en un part d’una hora i mitja, sense que fos necessària cap mena d’ajuda o intervenció veterinària. La mare, la Nuru, s’ha mostrat atenta amb la cria des del primer moment i la petita girafa s’està alletant i desenvolupant-se amb normalitat, sortint durant certs períodes del dia a la nova instal·lació del complex Sabana Saheliana. La tria del nom comptarà amb la participació de la ciutadania, una votació popular que es farà a través de les xarxes socials i presencialment al Zoo de Barcelona.

Durant uns dies, la cria ha estat sola amb la seva mare a les instal·lacions interiors, però a poc a poc, s’ha anat associant amb la Yalinga, la segona femella adulta amb qui es relaciona de manera tranquil·la. També ha començat a tenir contacte visual amb el seu pare, el Kayac, amb qui no s’associarà fins que sigui més gran per evitar algun contacte físic que pugui implicar qualsevol risc per al petit.

Espècie en perill d’extinció
Aquesta subespècie de girafes està particularment amenaçada en els seus llocs d’origen, ja que només queden 2.500 individus en llibertat, i en grups molt fragmentats a certes regions d’Uganda i Kènia. A més, en parcs zoològics només s’hi mantenen uns 500 exemplars, per la qual cosa, la tasca que mantenen com a reservoris genètics resulta cabdal en aquest cas. És per això, que el naixement d’aquesta cria al Zoo de Barcelona es pot considerar rellevant pel que fa a la conservació d’aquesta espècie.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]