L’ex-presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals, morta en un accident el 2016, tindrà un carrer o una plaça a Sabadell. La junta de portaveus de l’ajuntament ha aprovat l’entrada del seu nom al nomenclàtor de la ciutat, que a partir d’ara es podrà fer servir per a anomenar un carrer o una plaça. De moment no s’ha decidit quin emplaçament tindrà el seu nom.

Gabriel Fernàndez, portaveu municipal d’ERC, que ha presentat la moció, ha reivindicat a Ràdio Sabadell la trajectòria política de Casals i la importància de la seva figura per a la ciutat, remarcant que va ser una de les poques persones que va fer estudis econòmics sobre Sabadell. En el seu moment, ERC ja va demanar que l’anteriorment coneguda com a plaça d’Alcalde Marcet es passés a dir plaça de Muriel Casals, però finalment el nom escollit per a reemplaçar el del batlle franquista va ser plaça de les Dones del Tèxtil. Segons que ha dit Fernàndez, incorporar el nom de Casals al nomenclàtor també serveix per a feminitzar-lo.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb