Desenes de milers de persones han omplert Bilbao en una gran manifestació de suport als presos d’ETA i de l’esquerra abertzale. La convocatòria ha estat una resposta a les noves mesures que fan encara més difícil les condicions dels presos i dels seus familiars i que endureixen encara més la política de dispersió. Ara el 81 per cent dels presos bascos està en presons situades a més de cinc cents quilòmetres del seu país. Només dos presos, tots dos en greus condicions de salut, estan en presons basques.

Els manifestants han recorregut els carrers de la capital basca amb un dit aixecat, seguint el lema de la convocatòria: ‘jo acuso’. Al capdavant de la marxa han desfilat una sèrie de furgonetes com les que fan servir cada cap de setmana els familiars per desplaçar-se a les presons. En la capçalera també marxaven familiars dels presos i víctimes del GAL i d’ETA. Entre els representants internacionals hi havia membres d’ERC, la CUP i l’ANC.

+Berria: Aldaketen urtea izan dadin
+Naiz: Un «yo denuncio» multitudinario en Bilbo por los derechos humanos, la resolución y la paz
+
EiTB: Una multitud clama en Bilbao por los derechos de los presos

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]