El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat que el dispositiu policíac pel partit Barça-Madrid estarà format per mil mossos i dos mil vigilants de seguretat privada. Sallent ha indicat que ‘el pitjor escenari’ que es planteja el cos és una invasió del camp i ha apuntat que ‘no és probable però sí possible’. Si es produís aquest fet, el protagonisme recauria en la seguretat privada però el cos policial intervindria si per a detenir i denunciar els manifestants si la situació esdevé ‘especialment greu’. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha reiterat que es garantirà la celebració del partit i que la decisió d’endarrerir-lo va ser ‘equivocada’ i no es va prendre per motius de seguretat.

Tsunami Democràtic: Tota la informació sobre la convocatòria del 18 de desembre durant el Barça-Madrid

El dispositiu s’ha dissenyat tenint en compte tres factors, ha explicat Buch. Es tracta d’un partit d’alt risc perquè és un Barça-Madrid, hi ha un nivell d’alerta per ‘amenaça terrorista’ de quatre sobre cinc i el Tsunami Democràtic ha convocat una mobilització al voltant del Camp Nou.

El dispositiu està organitzat en dues fases. En la primera els esforços es concentraran a la rodalia de l’estadi per assegurar l’entrada i sortida de l’equip arbitral, els equips i el públic. Quan s’acosti el moment d’inici del partit l’èmfasi es farà al perímetre del camp i els voltants.

Histèria a Madrid amb el Tsunami del Camp Nou

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.