Aquest estiu hi ha hagut un 20% menys de mosquits a Barcelona

  • El motiu del descens és la sequera dels darrers mesos ja que aquests insectes, a més de la calor, busquen la humitat

VilaWeb
EFE / Redacció
23.08.2022 - 20:33
Actualització: 23.08.2022 - 20:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presència de mosquits ha disminuït un 20% aquest estiu respecte de l’anterior, segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). El motiu del descens és la sequera dels darrers mesos ja que aquests insectes, a més de la calor, busquen la humitat per dipositar les seves larves.

El responsable de vigilància de mosquits de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Tomàs Montalvo, ha dit que han notat fins i tot menys mosquits que l’any passat”. Segons el tècnic de l’ASPB, Jesús Jarque, aquesta disminució està relacionada amb la falta d’aigua: “Hi ha focus de criança, com les fonts, que normalment tenen aigua, que estan seques”.

Tot i que les pluges d’aquests darrers dies podrien impulsar la cria: “La presència d’aigua pot augmentar l’activitat si hi ha una bona temperatura”, ha alertat Jarque. Durant l’estiu, professionals de l‘Agència de Salut Pública de Catalunya han treballat en vuitanta espais de Barcelona per identificar mosquits i elaborar un larvicida per mantenir a ratlla la població, però alguns dels focus de cria es troben en propietats privades.

El tècnic especialista en mosquits d’Anticimex, Èric Rodríguez, ha explicat a TVE que n’hi ha prou amb buidar els punts d’aigua per eliminar els mosquits i, “quan són permanents, s’usa un granulat per matar les larves”.

Rodríguez ha afegit que la majoria de les intervencions que s’han fet aquest estiu han estat entre Viladecans (Baix Llobregat) i Sitges (Garraf). La presència de mosquits és especialment important als Aiguamolls de l’Empordà (Alt Empordà) i al Delta de l’Ebre (Montsià).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes