Enric Morera

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha aturat els peus al PP argumentant que la convocatòria d’un ple extraordinari per a validar el decret llei de plurilingüisme del Consell era legal. A més, ha recordat que la iniciativa tenia el suport unànime de la Junta de Síndics i que en aquest espai el PP no havia posat cap impediment.

‘No pot derivar-se cap conseqüència jurídica de la convocatòria de la sessió plenària’, ha explicat Morera en una resposta per escrit a la portaveu del PP, Isabel Bonig. El president de les Corts també ha reiterat que el PP no havia advertit que el ple pogués contradir el reglament de la cambra durant la reunió de la Junta de Síndics.

Així mateix, Morera ha assenyalat que la jurisprudència del Tribunal Constitucional avalava la convocatòria d’aquest ple extraordinari. ‘No em sembla que, en cap cas, amb aquest acord unànime de la Junta de Síndics es vulneri cap dret dels diputats o dels grups pel qual hi pugui haver algun tipus de conseqüència jurídica’, ha dit.

Ahir al matí el PP va anunciar que estudiaria la convocatòria del ple perquè entenia que vulnerava el reglament de les Corts i els drets dels diputats i dels grups parlamentaris. Bonig va argumentar que ja s’havia va fixar un calendari d’activitats del ple i de les comissions i que el primer ple ordinari havia de dedicar-se al Debat de Política General, previst per als dies 13 i 14 de setembre.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb