Els cinc municipis metropolitans que integren la Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya han acordat ampliar la moratòria de la ZBE per als vehicles pesants (vehicles N2, N3, M2 i M3) sis mesos més per les circumstàncies econòmiques derivades de la pandèmia. D’aquesta manera, les restriccions entraran en vigor el primer de gener de 2022 per als camions i autocars petits (N2, N3 i M2), i el primer de juliol de 2022 per als autocars de transport col·lectiu (M3). Les administracions consideren que la crisi econòmica “persistent” ha dificultat la renovació del parc de vehicles pesants, amb un cost d’adquisició i uns terminis de fabricació més elevats que altres vehicles.

“La ZBE Rondes de Barcelona s’ha adaptat a la situació que estem vivint, per atendre les conseqüències socioeconòmiques derivades de la crisi de la covid-19 i acompanyar la ciutadania i els diferents sectors econòmics en el procés de recuperació”, han assegurat en un comunicat conjunt.

En paral·lel a la ZBE, la nova Llei del canvi climàtic i transició energètica obliga totes les ciutats de l’estat espanyol de més de cinquanta mil habitants a establir zones de baixes emissions urbanes abans de 2023 com a mesura “essencial” per millorar la qualitat de l’aire.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.