La moratòria de la Zona de Baixes Emissions per a vehicles pesants s’amplia sis mesos

  • La mesura s'aplicarà el primer de gener de 2022 per a camions i autocars petits i el primer de juliol de 2022 per a autocars grans

VilaWeb
ACN
28.05.2021 - 18:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els cinc municipis metropolitans que integren la Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya han acordat ampliar la moratòria de la ZBE per als vehicles pesants (vehicles N2, N3, M2 i M3) sis mesos més per les circumstàncies econòmiques derivades de la pandèmia. D’aquesta manera, les restriccions entraran en vigor el primer de gener de 2022 per als camions i autocars petits (N2, N3 i M2), i el primer de juliol de 2022 per als autocars de transport col·lectiu (M3). Les administracions consideren que la crisi econòmica “persistent” ha dificultat la renovació del parc de vehicles pesants, amb un cost d’adquisició i uns terminis de fabricació més elevats que altres vehicles.

“La ZBE Rondes de Barcelona s’ha adaptat a la situació que estem vivint, per atendre les conseqüències socioeconòmiques derivades de la crisi de la covid-19 i acompanyar la ciutadania i els diferents sectors econòmics en el procés de recuperació”, han assegurat en un comunicat conjunt.

En paral·lel a la ZBE, la nova Llei del canvi climàtic i transició energètica obliga totes les ciutats de l’estat espanyol de més de cinquanta mil habitants a establir zones de baixes emissions urbanes abans de 2023 com a mesura “essencial” per millorar la qualitat de l’aire.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes